Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Najbolji teniser planete Novak Đoković bori se u dolazećim mesecima za istoriju tenisa i imaće šansu da na svom omiljenom grend slemu u Australiji prestigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Novak će u Australiji moći da osvoji 21. grend slem trofej, ali su ga odande upozorili da neće moći tek tako da ode u Melburn, a teniski stručnjak Tod Vudbridž napominje da će Srbin morati dobro da proceni šta mu je prioritet.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je Australija početkom ove godine sprovela veoma strog dvonedeljni karantin za igrače i igračice, zbog čega je tokom turnira bilo više povreda.

Ovog puta se traže vakcine protiv koronavirusa, a prvi reket sveta je prošle godine rekao kako „ne bi voleo da ga neko primorava da primi neproverenu vakcinu kao obaveznu zbog putovanja“.

„Sa svim tim što je u igri za Novaka Đokovića, morate da imate na umu da će ozbiljno razmisliti o svemu. Izjednačen je sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom na po 20 grend slem titula i hoće da preuzme primat i stvori jaz između sebe i rivala“, rekao je Tod Vudbridž o celoj Novakovoj situaciji.

Australijan open je bez srpskog igrača već dugo nezamisliv turnir, tim pre što Đoković tu ima devet titula.

„Za mene bi bilo šokantno kad ne bi otišao u Australiju“, dodao je Vudbridž za radio „Vajd vorld of sports“.

Podsetio je i da je Đoković lani, posle Adrija tura bio pozitivan na spomenuti virus, koji je širom planete ubio oko četiri i po miliona ljudi.

„Teško je sve to, znamo da je prošle godine imao koronu, pa valjda oseća da ima neku specijalnu moć protiv nje. Stvarnost je da ostatak sveta radi ono što mi radimo. Mislim da će u nekom momentu i on morati da se vakciniše. To će biti istrgnuto iz ruku australijskog Teniskog saveza i Vlada će odlučivati da ne možete da uđete u zemlju, ako to ne uradite. Ako hoće da igra na Australijan openu, sva je prilika da će morati da se vakciniše“, kaže Vudbridž.

Istakao je i kako misli da je to dobra stvar, ali i da se to predstavlja već neko vreme kao verovatan scenario za sve igrače.

BONUS VIDEO: Najzanimljiviji detalji meča Đokovića i Beretinija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare