Dušan Vlahović Foto:Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Srbin "rešeta", Juventus preokreće.

Fudbaleri Juventusa savladali su Kaljari sa 2:1 u meču 32. kola Serije A nakon preokreta, a pobedonosni pogodak postigao je reprezentativac Srbije, Dušan Vlahović.

Igrači „stade dame“ stigli su u Kaljari sa imperativom pobede kako bi zadržali makar teoretsku šansu da se vrate u trku za titulu, pošto su pred utakmicu imali minus od osam bodova u odnosu na prvoplasirani Milan.

PROČITAJTE JOŠ...

No, krenulo je traljavo pošto je u 10. minutu Razvan Marin centrirao, a Žoao Pedro lepim udarcem iz kaznenog prostora doneo svom timu vođstvo protiv favorizovanog protivnika.

U 23. minutu Adrijen Rabio se našao na putu lopti, ona ga zakačila i promenila smer dovoljno da prevari golmana domaćeg tima i završi u mreži, ali je nakon VAR provere pogodak poništen jer je Rabioa tom prilikom lopta pogodila u ruku.

Tim iz Torina je nastavio da napada, ali je Paulo Dibala promašio nekoliko solidnih prilika, no u poslendjem minutu pre početka sudijske nadoknade prvog dela centaršut Huana Kvadrada Matjis de Liht je odlično sačekao na drugoj stativi i sa pet metara glavom veoma lepo zatresao mrežu rivala.

„Stara dama“ je u drugom delu krenula znatno ofanzivnije, gol Đorđa Kjelinija u 47. minutu je poništen zbog ofsajda, Dušan Vlahović je u 68. minutu imao prvu dobru priliku, ali je bio neprecizan iz kaznenog prostora, potom je u 74. Alesio Kranjo sjajno zaustavio njegov šut u levi ugao i to nakon što se „prošetao“ kroz odbranu domaćeg tima, da bi samo minut kasnije asistenciju Dibale, uprkos tome što je bio u duelu sa štoperom Kaljarija, uspeo da zakuca u mrežu za 2:1.

Ovo mu je bio peti pogodak u dresu Juventusa, 22. od početka sezone.

Na kraju, Juventus je uspeo da sačuva prednost i slavi, pa su prišli na četiri boda od Napolija (66), Intera (66), te pet od Milana (67), ali sva tri tima imaju susret manje od tima iz Torina.

Serija A, 32. kolo

Subota

Empoli – Specija 0:0

(Barela 22, Džeko 30)

Inter – Verona 2:0 (2:0)

(Barela 22, Džeko 30)

Kaljari – Juventus 1:2 (1:1)

(Žoao Pedro 10 – De Liht 45, Vlahović 75)

Nedelja

12.30 Đenova – Lacio

15.00 Napoli – Fjorentina

15.00 Sasuolo – Atalanta

15.00 Venecija – Udineze

18.00 Roma – Salernitana

20.45 Torino – Milan

Ponedeljak

20.45 Bolonja – Sampdorija

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Gol Dušana Tadića za put Ajaksa ka tituli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar