Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

Dušan Tadić, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, sumirao je utiske nakon ispadanja sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Srbija je u grupi C sakupila dva boda iz tri meča, jer je odigrala 1:1 sa Slovenijom, odnosno 0:0 sa Danskom, dok su „orlovi“ poraženi sa 1:0 od Engleske.

„Veliko razočarenje, nismo uspeli posle Dohe. Zacrtali smo cilj da prođemo u nokaut fazu, nismo uspeli. Razočarani smo, ali sam i ponosan na ovu grupu momaka. Bilo je svima teško, zbog dugih sezona, nema zimske pauze. Neki momci će imati samo 6-7 dana slobodno. Cele godine igramo, svi su hteli da se žrtvuju za svoju zemlju. Čast i zadovoljstvo mi je da sam deo ove grupe momaka“, rekao je Tadić za RTS posle meča sa Danskom.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo je Tadiću teško da govori, ali je priznao neuspeh.

„Naravno da jeste neuspeh. Hteli smo da prođemo dalje, nismo uspeli. Realno govoreći, jeste neuspeh, zacrtali smo da prođemo dalje.“

Ponovo sledi analiza.

„Treba pojedinačno analizitrati utakmice i videti šta tačno popraviti i ispraviti.“

Srbija je u Nemačkoj imala veliku podršku navijača, ali to nije pomoglo fudbalerima da se plasiraju dalje.

„Neverovatna podrška. Neizmerno smo zahvalni. I pre utakmice kad sam rekao igračima, to sam im rekao, da ginemo za ove ljude. Putovali su iz svih krajeva, videli smo koliko im znači. Nismo uspeli u tome. Razočarani smo zbog toga. Dugujemo im veliku zahvalnost. Ostaje žal što ih nismo obradovali“, zaključio je Tadić.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare