Dragan Stojković Piksi Euro 2024 Srbija vs Danska FotoEPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, dotakao se i stanja u srpskom fudbalu na konferenciji za medije pred meč protiv Španije u Ligi nacija.

Piksi će imati težak zadatak protiv šampiona Evrope u 1. kolu Lige nacija u četvrtak (20.45) i sa oslabljenom postavom pokušaće da napravi čudo.

Bilo je bure u Fudbalskom savezu Srbije ovih dana, te je i to bio povod da Piksi progovori o srpskom fudbalu kao celini.

PROČITAJTE JOŠ

„Znate kako, ne bih hteo da dajem bilo kakve komentare i repliciram preko medija. Svako ima pravo da kaže šta želi, šta misli, šta hoće. Tu bih se zaustavio. A, što se problema tiče u srpskom fudbalu, imamo ih za izvoz. Od mog dolaska, stalno su problemi prisutni. Ništa ne iznenađuje. Ne bih da komentarišem, polemišem i da repliciram bilo kome. Ja sam trener, fokusiran sam, niti se bavim kadrovskim pitanjima, niti rešenjima, niti vodim politiku FSS-a. To se za jednom i za uvek zna. Ne volim da se moje ime pominje i meša u te stvari. To je tendeciozna stvar koju ne razumem. Ja sam trener i bavim se timom, gledam da uradim posao što bolje mogu“, rekao je Piksi.

Piksija i Srbiju nakon duela protiv Španije čeka i okršaj protiv Danske tri dana kasnije u drugom kolu Lige nacija.

Nakon toga okupiće se Srbija u oktobru kada našu selekciju čeka meč u Beogradu protiv Švajcarske (12. oktobar), te duel u Španiji (15. oktobar) protiv šampiona Evrope.

BONUS VIDEO Mitrović nokautiran, sudija nije ništa svirao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare