piksi izjava pobeda azerbejdzan srbija 2 1
Dragan Stojković, Foto: Printscreen Youtube

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi kaže da je očekivao težak meč protiv Azerbejdžana u Bakuu i naglasio da u vezi sa kvalitetom trećeg rivala Srbije u kvalifikacijama niko ne treba da se zavarava.

Azerbejdžan je savladan sa dva gola Aleksandra Mitrovića u 16. i 81. minutu utakmice, ali su domaćini, između golova Srbije, izjednačili posle penala Emina Mahmudova u 60.

PROČITAJTE JOŠ:

„Najvažnije je da smo uspeli da ostvarimo ono što smo želeli, a to je da ostvarimo nova tri boda. Znali smo i tako smo se pripremali, da će ovo biti ekstremno teška utakmica. Da vas ne vara, prvo poluvreme smo zaista dominirali, imali smo igru i vođstvo. Ali, drugo poluvreme je pokazalo da stvari mogu da odu u nekom drugom toku. Želim da čestitam igračima na jakom karakteru i na ne-gubitku nade da možemo do drugog gola i tri boda. Jedno prelepo veče u Bakuu i mislim da smo zaslužili, jer smo po svim parametrima pokazali da smo u ovom momentu bolja ekipa od Azerbejdžana“, rekao je Stojković posle meča za Sport klub.

Selektor Srbije posebno je zadovoljan tim karakterom ekipe, koju je za samo desetak dana transformisao u veoma potentnu napadačku mašinu koja je dala sedam golova na tri meča i dvaput se vraćala iz rezultatskog minusa.

„Znate kako, u svakoj utakmici moramo da igramo ovako, da pokažemo jedno lice da se ne predajemo. Već smo pokazali da reč predaja ne postoji i da ne želimo da je koristimo. Svaka utakmica će biti teška sama po sebi, ali uz dovoljno koncentracije i jednu fantastičnu borbenost koju su igrači pokazali i jedno veliko verovanje da možemo napraviti dobar rezultat koji će nas usrećiti, mislim da je ovo put kojim moramo ići. Zaista sam imao veliku satisfakciju, s obzirom da naši igrači dolaze iz teških prvenstava. Ne treba zaboraviti na umor, ali pokazali su strahovitu želju da kvalifikacije krenu kako smo svi želeli. Na tom mentalitetu radimo, imati ovako kratko vreme u radu sa njima, možemo da budemo zadovoljni“, istakao je Stojković.

Upitan o prvom mestu „orlova“ posle tri kola u grupi A, Stojković je odgovorio i mogu li se kvalifikacije završiti na istoj poziciji.

„Mi ćemo učiniti sve da ostanemo tu, verujemo da možemo. Tu veru i nadu ne može niko da nam oduzme. Nismo iznenađeni, danas smo znali da će biti ovakva utakmica. Nemojte očekivati da će ovde neko dobijati sa 3, 4, 5 razlike, to je nemoguće. Uspeli smo da uzmemo apsolutno zasluženo tri boda i ponašanje igrača za sve ovo vreme, u desetak dana, bilo je na visokom nivou. Pokazali su visok profesionalizam i da atmosfera može da utiče na celokupan ambijent i ove pobede dolaze kao rezultat toga. Naravno, mislim da su izmene doprinele tome da se ponovo uspostavi igra i da ponovo uspostavimo naš ritam. Mitrović opet fantastičan skor i rezultat“, zaključio je Piksi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar