Srpski napadač Aleksandar Mitrović uvećao je golgeterski saldo i rekord u nacionalnom dresu Srbije, pogotkom za vođstvo Srbije protiv Azerbejdžana.

Mitrović je zaokružio brojku na 40 golova posle lepe akcije u 16. minutu kada je atraktivno zalomio udesno, pre nego što je desnom nogom sa ivice šesnaesterca precizno pogodio ugao gola Šahbana Magomedalijeva za 1:0.

S druge strane, Dušan Tadić je nastavio niz asistencija, jer je u prvoj utakmici kvalifikacija za Mundijal u Kataru, protiv Irske asistirao tri puta, a sada je upisao i četvrto dodavanje za pogodak u meču trećeg kola.

Srbija je nastavila da igra atraktivno u napadu, pošto u prvih petnaestak minuta u odbrani nije igrala baš idealno, a Azerbejdžan je imao jednu, dve dobre akcije, pa je pogodak Mitrovića bio u pravom trenutku.

Podsećamo da je Mitrović u 46. minutu utakmice sa Portugalom nadmašio reprezentativni golgeterski rekord Stjepana Bobeka.

Rekord star 65 godina sustigao je i izjednačio na 38 sa dva gola protiv Irske, a onda je 39. pogodak upisao protiv Portugalaca na Marakani.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar