Foto: Printscreen X / FOX Soccer

Fudbaleri Kolumbije i Urugvaja sastali su se u polufinalu Kopa Amerike između srede i četvrtka i nastala je tuča na tribinama.

Darvin Nunjez je prednjačio među igračima Urugvaja, krenuo je na tribine i postao deo skandala jer je krenuo da se pesniči s navijačima.

PROČITAJTE JOŠ:

Kolumbija je pitanje pobednika rešila golom Džefersona Lerme iz 39. minuta, a sačuvala je prednost iako je imala igrača manje zbog isključenja Danijela Munjoza od kraja prvog poluvremena.

Na kraju meča su viđene ružne scene gde su besni Urugvajci krenuli ka tribinama stadiona Banke Amerike u Šarlotu, dok su snimci incidenta odmah postali viralni.

Nunjez je uz Ronalda Arauha krenuo ka navijačima Kolumbije, obezbeđenje je moralo da reaguje i kasnije su Urugvajci opisali šta se desilo.

Kapiten Urugvaja Hoze Marija Himenez kaže da je do sukoba došlo jer je grupa navijača Kolumbije napala porodice fudbalera urugvajskog tima.

Članovi porodica su bili smešteni blizu aut linije, a posle tenzije na terenu, sukob se samo preneo i na tribine.

„Oni su napali sve naše porodice. Ovo je propast, naše porodice su bile u opasnosti i morali smo da trčimo na tribine da bismo spasavali naše voljene“, rekao je Himenez.

Ignasio Alonso, predsednik Fudbalskog saveza Urugvaja kaže da su njegovi fudbaleri instinktivno reagovali.

„To je prirodno, da se brane i zaštite žene i deca koji su bili u zoni na stadionu i koji su trpeli napade. Reakcija jednog oca je intuitivna i prirodna, racionalna s obzirom na to šta ih je okruživalo“, rekao je Alonso.

I dok se mnogi žale na nedostatak obezbeđenja na stadionu, Nunjez je kasnije snimljen sa sinom u naručju kako pokušava da ga smiri, što je slika koja je veoma brzo obišla fudbalski svet.

BONUS VIDEO: Potukli se navijači Holandije i Engleske, pun Dortmund policije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar