Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Od 18 sati igra se 164. večiti derbi, što će biti 33. put da Crvena zvezda i Partizan odmere snage u aprilu.

PROČITAJTE JOŠ

Ujedno, večiti rivali će se prvi put susrest baš 7. aprila. Zvezda dočekuje Partizan u 30. kolu na stadionu „Rajko Mitić“ kao lider Superlige sa devet bodova više od kluba iz Humske.

Srpski prvak grabi ka četvrtoj uzastopnoj tituli, ali trijumf u derbiju ima posebnu težinu, dok je crno-belima pobeda neophodna kako bi ostali u šampionskoj trci.

Najveći broj okršaja imali su u aprilu, čak 32 i nešto uspešnija je Zvezda sa 13 pobeda, Partizan se radovao devet puta, dok je remi viđen u 10 navrata.

Četvrti mesec u godini je idealan za igru, jer je najčešće obasjan suncem, pa čak i nakon što sneg iznenadi usred proleća, što je bila situacija uoči ovog 164. derbija, a 33. u aprilu. Ipak, na Marakani su vredno radili, pa je teren na vreme očišćen i spreman za duel najvećih rivala.

Pored sunca, derbije u aprilu obeležili su rezultatski neljubazni domaćini, ali i, nažalost, velika tuča navijača dva kluba na istočnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“.

Još se pamte neredi od 25. aprila 2015. kada je došlo do žestokog obračuna „delija“ i „grobara“ na 148. večitom derbiju, koji će na samom stadionu sada svakako izostati, jer se igra bez publike zbog pandemije koronavirusa.

Veoma je karakteristično i to da su gosti ukupno slavili samo na pet aprilskih duela – crveno-beli u tri navrata, crno-beli jednom manje.

Zvezda je dobila i poslednja dva u ovom mesecu na svom terenu, i to oba rezultatom 2:1. Partizan se poslednji put radovao u aprilu, isto na Marakani, 18. aprila 2018. godine kada je bilo 3:1 za „parni valjak“.

April je i prvi po broju odigranih derbija od svih meseca u godini, parira mu samo oktobar sa 26 utakmica večitih rivala. Treći je novembar sa 22 meča.

Sreda, 7. april od 18 sati, 164. večiti derbi, Zvezda i Partizan prvi put na ovaj datum, sve detalje pratite uz Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar