Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan sa 1:0 golom Mirka Ivanića u 164. večitom derbiju i tako napravili veliki korak ka šampionskoj tituli.

Prvu priliku na meču imao je Partizan nakon devet minuta igre. Miloš Degenek je napravio faul, Bibras Natho centrirao, a Zvezdin štoper zakačio loptu tako da je lako mogla da završi u golu Borjana. Srećom po Zvezdu, otišla je u korner.

PROČITAJTE JOŠ

Pet minuta kasnije Ivan Obradović je loptu poslao visoko preko gola Zvezde sa oko 25 metara, a prvu šansu za crveno-bele imao je Aleksandar Katai u 16. minutu kada je nakon akcije Veljka Nikolića i Mirka Ivanića uputio udarac, no nije ugrozio Stojkovića.

Nešto opasnije po crno-bele bilo je u 21. minutu kada je ponovo Katai šutirao, ali je Vladimir Stojković bio dobro postavljen.

U 24. minutu Degenek je faulirao Filipa Holendera na ivici kaznenog prostora, ali je njegov šut zaustavio živi zid, da bi nakon kornera proboa i Asano, ali ni on nije imao sreće.

Najbolju šansu u prvom delu Zvezda je propustila preko Nikolića u 32. minutu, pošto je nakon pasa Milana Gajića i driblinga šutirao, ali je Stojković ponovo bio na visini zadatka, nadovezao se Katai u 40. minutu šutom sa distance, ali je bio neprecizan.

Ipak, najbolju šansu u prvih 45 minuta stvorili su crno-beli, kada su nakon jedne kontre i nedosuđenog faula Sekua Saonoga nad Nemanjom Čovićem Takuma Asano i Holender uspeli da izbace celu odbranu Zvezde iz igre, a mađarski reprezentativac je zatresao prečku gola Milana Borjana.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Konfuziju u crveno-belom taboru malo je nedostajalo da kazni mladi Čović, ali je pokušaj debitanta završio pored stative crveno-belog gola.

Drugi deo igre Zvezda je otvorila znatno bolje, najviše zahvaljujući ulasku Kange i Falčinelija, pa su nakon nekoliko poluprilika Bena i Kange u 58. minutu crveno-beli konačno stigli do gola.

Nakon prekršaja na sredini terena i centaršuta Bena Šćekić je loptu izbacio u korner, posle kog je Kanga centrirao a Ivanić glavom zatresao mrežu Stojkovića.

Partizan je u nastavku meča pokušao da dođe do izjednačenja, ali nije bilo veće šanse sve do 90. minuta, kada je Suma dobio loptu, izbacio čuvara i šutirao, ali je Borjan bio odličan i sprečio gol.

U drugom poluvremenu viđena je i velika nervoza, pa je u više navrata Simović morao da smiruje igrače, a utakmicu je ranije morao da završi Falčineli zbog povrede nakon starta Miljkovića.

Ovom pobedom crveno-beli su otišli na 12 bodova viška osam kola pre kraja Superlige Srbije.

Superliga, 30, kolo

Crvena zvezda – Partizan 1:0 (0:0)

(Ivanić 58)

Stadion: Rajko Mitić. Bez gledalaca. Sudija: Novak Simović.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Degenek, Milunović, Rodić – Sanogo, Petrović (od 46. Kanga), Nikolić (od 46. Falčineli) – Ivanić, Katai (od 74. Srnić) – Ben.

Partizan: Stojković – Miljković, S, Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar (od 70. Jojić), Šćekić – Asano, Natho (od 60. Suma), Jović (od 46. L. Marković) – Holender.

Kraj meča

Pobeda Crvene zvezde 1:0!

90+4 Poslednja prilika za Partizan otišla u nepovrat

Pokušai su dugom loptom crno-beli, ali je Suma napravio faul u napadu.

90′ Počinje sudijska nadoknada

Igraće se još pet minuta.

90′ Kakva šansa za Sumu, Borjan brani

Odlična prilika za Sumu nakon prelepog driblinga, ali je Borjan uspeo da prelepom intervencijom spreči gol.

85′ Žestok start Miljkovića nad Falčinelijem

Krenuo je bek Partizana kramponima na zglob Italijana, Falčineli je morao da napusti igru, umesto njega je na teren ušao Pavkov.

84′ Zvezda mogla do 2:0

Lepu akciju izveli su crveno-beli, dobio je Gajić loptu u prostor, centrirao, ali je Stojković uspeo da „skine“ loptu pre nego što je ona stigla do nekog od igrača Zvezde.

81′ Novi korner za Zvezdu

Uspeo je Ben da izbori udarac iz ugla za crveno-bele. Prilikom borbe za poziciju Sango je nagazio Obradovića koji se našao na travi. Ubrzo se pridigao, a Zvezda nije uspela da ponovi rezultat iz 58. minuta, kada je Ivanić glavom pogodio gol Stojkovića.

75′ Incidenti na terenu

Nakon nešto žešćeg duela i faula Sume nad Sanogom došlo je do incidenta pošto su crveno-beli pojurili ka Partizanovom internacionalcu, a situaciju je smirio Gelor Kanga, koji je Sumu odvukao na drugu stranu. Situaciju je Simović smirio tako što je pokazao žuti karton Sumi zbog faula i Degeneku zbog protesta.

Izmene u oba tabora

Prvo je Miloš Jojić ušao a teren je napustio Zdjelar u Partizanu, da bi potom na teren ušao Srnić umesto Kataija.

69′ Dobra pozicija za Zvezdu nakon faula Šćekića

Nekoliko odličnih prilika imala je Zvezda u samo par sekundi. Prvo je Ben šutirao ali je pogodio živi zid, potom je Sanogo ostavio loptu Falčineliju ali je i Italijan izblokiran, da bi pokušaj Kataija završio visoko preko prečke.

66′ Faul Kange nad Šćekićem

Zvezdin internacionalac nepropisno je zaustavio igrača Partizana na oko 25 metara od gola. Loptu je namestio Suma, ali se okliznuo pri šutu, pa je ostalo 1:0 za Zvezdu.

Gol Mirka Ivanića

60′ Promena u Partizanu

Stanojević je iz igre izveo Natha, dok je na terenu Sejduba Suma.

58′ Zvezda vodi!

Nakon centaršuta Bena iz slobodnog udarca Šćekić je izbacio loptu u korner. Centrirao je Kanga, a Ivanić nadskočio Zdjelara, Obradovića, Šćekića i Asana glavom loptu poslao u mrežu. Ivaniću je ovo bio 12. gol u sezoni.

53′ Asano upropastio dobru šansu za Partizan

Pokazao je brzinu Japanac, utrčao u kazneni prostor, odličnim driblingom iz igre izbacio Rodića, ali je potom veoma loše uputio loptu, koja je završila u rukama Milana Borjana.

Foto: Starsport

51′ Zvezda znatno konkretnija u drugom poluvremenu

Falčineli i Kanga su uneli živost u redove Zvezde, pa je prvo Falčineli iznudio faul nakon kog je Ben centrirao, ali je napravljen faul u napadu, dok je u narednom napadu Ben probao volejem sa oko 20 metara, no lopta je otišla preko gola.

47′ Greška Stojkovića

Poklonio je golman Partizana aut crveno-belima nakon loše reakcije, ali je Gajić napravio faul u napadu.

46′ Izmene u oba tabora

Lazar Marković menja Nemanju Jovića, dok su na terenu u Zvezdi Falčineli i Kanga umesto Nikolića i Petrovića.

Počinje drugo poluvreme

Za prvih 45 minuta Partizan je osam puta pokušao da ugrozi gol Borjana, od toga su jednom šutirali u okvir, dok je Zvezda od četiri šuta dva puta naterala Stojkovića da reaguje.

Foto: Starsport

Kraj prvog poluvremena

Nakon prvog dela igre crno-beli su ostavili znatno bolji utisak i propustili su nekoliko odličnih šansi, pre svega preko Holendera i Jovića, dok je sa druge strane Katai prednjačio kod crveno-belih, a najbolju priliku propustio je Veljko Nikolić.

43′ Odlična šansa za Partizan u smiraj prvog dela

Zvezda je brzo izvela korner, nakon loše kombinacije sevnula je kontra crno-belih koju je Sanogo pokušao da zaustavi faulom nad Jovićem. Simović nije zaustavio igru, Asano je nehotice uposlio Holendera a on pogodio okvir Zvezdinog gola. U nastavku akcije očajnu reakciju Zvezdine odbrane mogao je da iskoristi mladi Jović, ali je lopta nakon njegovog pokušaja završila pored stative.

Glavni arbitar je ujedno propustio priliku da pokaže Zvezdinom zadnjem veznom žuti karton nakon prekršaja nad mladom nadom crno-belih.

40′ Ponovo dobar pokušaj Kataija

Zvezdin krilni fudbaler je došao do lopte na ivici kaznenog prostora, pokušao „drop kikom“, ali nije bio dovoljno precizan.

37′ Žuti karton za Stankovića

Odreagovao je žustro Stanković na jednu odluku Simovića, ušao na teren, pa mu je sudija pokazao javnu opomenu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

32′ Konačno pripretila i Zvezda

Nakon odličnog utrčavanja Gajića i kombinacije u kaznenom prostoru lopta je stigla do Veljka Nikolića koji je pokušao sa nešto preko pet metara, ali je Stojković uspeo da je izbaci u korner nakon kog je pokušao Milunović glavom, ali nije bilo opasnosti po crno-bele.

30′ Zvezda bezidejna, Partizan znatno konkretniji

Crno-beli imaju loptu 57 posto poseda, sedam šuteva bez pokpušaja u okvir gola, dok crveno-beli imaju samo tri šuta, ali čak dva u okviru gola.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

25′ Ređaju se šanse za Partizan

Prvo je Degenek faulirao Holendera na samoj ivici kaznenog prostora, šut Natha je živi zid uspeo da izblokira, lopta je završila u korneru, posle kog je Takuma Asano probao, i on je izblokiran, a nakon drugog vezanog kornera crno-beli nisu uspeli da ugroze Borjana.

24′ Partizan prekombinovao, prelep potez Kataija

Moglo je da bude opasno pred golom Zvezde, Holender je iz igre izbacio Milunovića, kombinovali su crno-beli, tom prilikom i prekombinovali a opasnost je otklonio Katai fintom izbacivši gotovo čitav napad Partizana.

Foto: Starsport

21′ Prvi šut Zvezde u okviru gola

Nisu igrači u crveno-belim dresovima uspeli da se izbore za ozbiljniju priliku sve do 21. minuta kada je Katai oprobao udarac, ali je Stojković bio odlično postavljen.

20′ Partizan znatno bolji na početku meča

Crno-beli izgledaju znatno bolje, prvo je Milunović u poslednjem trenutku nakon centaršuta Natha „sklonio“ loptu i poslao je u korner, nakon udarca iz ugla i reakcije odbrane ona je stigla do Asana koji je na sjajan način pokušao sa oko 25 metara, ali je lopta zamalo otišla preko gola koji čuva Milan Borjan.

16′ Katai prvi pripretio 

Zvezda je preko Kataija mogla do prednosti, ali je posle akcije Ivanića i Nikolića krilni fudbaler Zvezde bio neprecizan.

14′ Obradović šutirao visoko preko prečke

Nakon centaršuta Natha Sanogo je intervenisao, izbacio loptu iz kaznenog prostora, na nju je natrčao Obradović, šutirao, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Foto: Starsport

13′ Prvi žuti karton

Rodić je upisan u beležnicu zbog faula nad Miljkovićem.

9′ Prva dobra situacija za Partizan

Nakon prekršaja na oko 30 metara Natho je centirao, Degenek loptu zakačio tako da je malo nedostajalo da završi u mreži. Srećom po Borjana, izbacio ju je u korner, nakon kog je Vujačić probao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

6′ Loš napad Crvene zvezde, Rodić loptu poslao u gol-aut

Moglo je da bude opasno pred golom Partizana, ali je levi bek crveno-belih uputio neprecizan pas ka Benu, pa je lopta završila u gol-autu.

3′ Bez prilika zasad

Sem ofsajda u kom se našao El Fardu Ben za prvih tri i po minutja nije bilo većih uzbuđenja pred oba gola.

18:00 POČELA JE UTAKMICA

Prva sa centra je krenula Crvena zvezda.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

17:57 ZVEZDINA PORUKA ZA TOZOVCA

Čuveni pevač preminuo je danas, a navijači Zvezde su mu uputili poslednju poruku:

„A ja sam negde s mojom Zvezdom bio“ stoji na transparentu koji su Zvezdaši uputili.

Foto: Nova.rs

17:55 FUDBALERE ZVEZDE PODRŽALI I KOŠARKAŠI

Košarkaška sekcija crveno-belih preko Tvitera je poželela sreću fudbalskom klubu na meču sa Partizanom.

17:50 BLIŽI SE POČETAK UTAKMICE

Do prvog sudijskog zvižduka ostalo je još 10 minuta.

17:39 UMESTO NAVIJAČA, TU JE POLICIJA

Od početka pandemije koronavirusa širom sveta tribine su mahom prazne, pa će i ovaj večiti derbi biti odigran bez navijača. Uprkos tome, oko stadiona u „Ljutice Bogdana“ nalaze se jake policijske snage, pa je slika sa Autokomade krajnje neuobičajena:

17:34 TU JE I SVEZOZAR MIJAILOVIĆ

Nakon Terzića, na stadion „Rajko Mitić“ stigao je i Svetozar Mijailović, predsednik Crvene zvezde.

Svetozar Mijailović stigao na stadion Crvene zvezde
Foto: Nova.rs

17:29 TERZIĆ STIGAO NA STADION

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić stigao je u „Ljutice Bogdana“.

Foto: Nova.rs

17.21 ATMOSFERA OKO STADIONA

Iako publike ne može da bude zbog pandemije, jake policijske snage obezbeđuju potez oko oba stadiona, i u Humskoj, i u Ljutice Bogdana. Pogledajte šta je naš fotoreporter zabeležio na ulicama na oko sat vremena pre početka derbija…

Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi
Stadion Partizana JNA Stadion Partizana JNA
Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi
Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi
Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi
Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi
Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi
Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi
Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi
Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi

17.17 DOLAZAK FUDBALERA PARTIZANA

Autobus sa ekspedicijom crno-belih stigao je u Ljutice Bogdana, pod jakom pratnjom policije…

Stadion Rajko Mitic Marakana policija derbi
Policija ispred stadiona Crvene zvezde Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

17.10 PORUKA NAVIJAČA ZVEZDE

Navijača na Marakani nema, ali je ispod severne tribine poruka „delija“:

Foto: FK Crvena zvezda

16.58 JOVIĆ DEBITUJE ZA PARTIZAN

Trener Partizana Aleksandar Stanojević nije mnogo komplikovao, opredelio se za očekivanih startnih 11, a debitant u derbiju je golobradi krilni napadač Nemanja Jović.

Na klupi crno-belih ostali su: Popović, Pavlović, Živković, Suma, Ostojić, Štulić, Jojić, L. Marković, Urošević, Stevanović, Smiljanić.

Vujačić, Holender i Jović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

16.55 STANKOVIĆ IZNENADIO SASTAVOM, BEN U ŠPICU

Malo ko je očekivao da će El Fardu Ben biti najistureniji napadač Zvezde, a upravo za njega odlučio se trener Dejan Stanković. U odbrani je oporavljeni Milunović, zadnji vezni je Sanogo, a na sredini su još i Veljko Nikolić i Njegoš Petrović kao dvojica obavenih bonus igrača (mlađih od 21 godine).

Ispred njih će delovati najopasniji u crveno-belom, Ivanić i Katai, ispred kojih ostaje jedino Ben. Na klupi Zvezde ostali su i Pavkov i Falčineli, kao i Popović, Pankov, Kanga, Gavrić, Srnić, Gobeljić, Vukanović i Krstović.

16.50 ŠTA KAŽU KVOTE?

Mala je kvota između pobeda jednih ili drugih, Zvezda je u blagoj prednosti sa kvotama koje se kreću oko 2.40, sa druge strane kvote na trijumf tima iz Humske kreću se oko 2.80, što dovoljno govori koliko nas neizvestan derbi očekuje.

16.44 ŠTA SU REKLI ČAPLJIĆ I FILIPOVIĆ?

Vlado Čapljić i Zoran Filipović, legende Partizana i Zvezde, najavili su 164. večiti derbi kao gosti jutarnjeg programa „Probudi se“ na TV Nova S.

16.40 SNEG IZNENADIO

Veče uoči derbija dobili smo neuobičajene prizore za aprilsko doba. Veliki sneg napadao je tokom noći između utorka i srede, napravio je i veliki nanos na samom igralištu, pa je akcija čišćenja u prepodnevnim časovima uspešno završena.

16.35 DRESOVI MILIJAŠA I ILIĆA ZA GAVRILA

u znaku večitog derbija, na aukciji za pomoć malom Gavrilu našli su se i dresovi legendarnih kapitena Crvene zvezde i Partizana. Donacijom nekadašnjeg igrača jednog od večitih rivala, na aukciji će se naći i dresovi koje su nosili Nenad Milijaš i Sale Ilić, o čemu vas više čeka – OVDE.

16.30 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti 164. večiti derbi između fudbalera Crvene zvezde i Partizana. Meč počinje u 18 sati na stadionu „Rajko Mitić“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare