Foto: TV Nova S

Vlado Čapljić i Zoran Filipović najavili su 164. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, kao gosti TV Nova S.

PROČITAJTE JOŠ

U emisiji „Probudi se“, nekadašnji fudbaleri Partizana i Crvene zvezde, Čapljić i Filipović, najavili su meč koji se igra na stadionu „Rajko Mitić“ u 18.00 u sredu.

„Nema tu iznenađenja, komšije se znaju dobro, zna se kvalitet, kolektivni, individualni. Favorita nema, derbi je uvek nešto novo, bez obzira ko je prvi, drugi ili treći. Mislim da je iznenađenje samo ako baš Partizan pobedi, jer je Zvezda u ovom trenutku bolja“, kroz smeh je rekao Filipović, nadovezao se Čapljić.

„Da se vratimo u realnost, Partizan će pobediti. Vratio sam se u naša vremena, kada se živelo 7 dana pre i posle za derbi. Sad je malo i zbog korone, ali nije više to ta euforija koja je nekada vladala. Hteli, ne hteli, to je tako zbog društva i svega što nas prati. Ranije smo imali mnogo mirniji život. Po pitanju samog derbija, uvek je neizvesno. Igrao sam tri derbija, Željezničar – Sarajevo, Dinamo – Hajduk i Partizan – Zvezda. To su tri derbija koja se zovu derbi, a svaki je zaseban i nosi određene draži“, kaže Čapljić.

Nekadašnji miljenici navijača su razočarani zbog pustih tribina.

„Nemamo ambijent, nema navijača, ostala je fudbalska priprema za utakmicu, ali ovo demotiviše, nema pritiska, prave motivacije na terenu, korona je nanela veliku štetu fudbalu“, priznao je Filipović.

Bilo je reči i o preranim odlascima mladih igrača.

„Koordinator sam 4 godine za mlađe kategorije Partizana, klubovi ne mogu da žive od TV prava i publike, klubovi ne mogu da opstanu, jedini prihod je prodaja igrača, a ne prodajemo igrače nego talente. Deca koja nisu stasala kroz prvenstvo i postali igrači, idu rano. Prodajemo ih jer situacija tera da to radimo, dece ode dosta, a neki se vraćaju u nekim godinama od 25-26, znači da su izgubili 4-5 godina i imaju mnogo praznog hoda fudbalskog. To je neminovsnot podneblja“, zaključio je Čapljić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar