Foto: Srdjan Stevanovic / StarSport

Šampionska trka se nastavlja ovog vikenda uz vođstvo Partizana ispred Crvene zvezde, uz zanimljiv pogled na raspored.

Partizan u subotu u 14.30 nastavlja juriš na šampionsku titulu, i to protiv Radničkog u Nišu, dok će Crvena zvezda dočekati Čukarički istog dana u 17 časova.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su se silno motivisali, zadržali su kostur ekipe i pojačali sredinu iskusnim Ljubomirom Fejsom, Crvena zvezda nema pravo na kiks i ima Motiku i Ohija kao najzvučnija pojačanja, uz Kristijana Pičinija kome povrede mogu biti mač sa dve oštrice.

Partizanu februar čak može biti preloman u borbi na evropskom i domaćem frontu zbog obaveza u Ligi konferencija, pa će Aleksandar Stanojević morati da balansira i tempira dobro formu već na početku.

Crno-beli će od 12. do 26. februara odigrati pet utakmica prema zvaničnom rasporedu, od toga dve evropske uz duel sa Crvenom zvezdom.

Posle gostovanja Radničkom 12. februara, Partizan gostuje Sparti iz Praga 17. februara u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija.

Sledi duel sa Radničkim iz Kragujevca (19. februar) i taj meč u Humskoj imaće posebnu notu za crno-bele jer igraju protiv Nenada Lalatovića, povratnika u srpski fudbal.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Lalatović već dugo neguje rivalstvo sa crno-belima, nije miljenik „grobara“ i uvek ima dodatni motiv protiv Partizana, s time da sada ipak dolazi sa „fenjeraškom ekipom“.

Nakon toga, Partizan čeka Spartu iz Praga 24. februara, pa je za 26. zakazan derbi na stadionu „Rajko Mitić“.

Izvesno je da će taj meč biti pomeren za jedan dan po ustaljenoj praksi, ali će prethodni ritam i epilog susreta sa Spartom usmeriti i crno-bele ka derbiju koji može biti preloman u borbi za titulu.

Crno-beli će tu, ukoliko održe ili čak uvećaju prednost, imati priliku da ostvare ozbiljan kapital u borbi za povratak pehara u vitrine prvi put posle 2017. i duple krune sa Markom Nikolićem.

Sa druge strane, Crvena zvezda vreba u napadu na petu uzastopnu titulu – već je oboren klupski rekord jer pre ovog niza nikad nisu osvojene četiri titule uzastopno, pa je Dejan Stanković pred izazovom karijere.

U prošloj sezoni se „prošetao“ do titule bez poraza, sa 35 pobeda i tri remija, uz gol razliku 114:20, sad je situacija nešto drugačija i Zvezda posle 21 kola ima 17 pobeda, tri remija i poraz, Partizan je i dalje neporažen.

Zvezda do derbija ima tri utakmice, posle Čukaričkog igraće 16. februara protiv Radničkog iz Niša u Kupu, pa 19. februara sledi gostovanje Proleteru.

Onda će Dejan Stanković imati sedam dana da pripremi večiti derbi – tu se Zvezdi kao dodatni „plus“ ispostavlja osvajanje 1. mesta u grupi, čime je izbegnuta šesnaestina finala Lige Evrope.

Aktuelni šampioni će tako „uz kokice“ posmatrati mečeve šesnaestine finala 17. i 24. februara i sačekati pobednike pred žreb. Onda sledi i borba u derbiju, jedna od odlučujućih za titulu.

Raspored uoči derbija

PARTIZAN

12. februar, 14.30 Radnički Niš – Partizan, Superliga Srbije

17. februar, 21.00, Sparta Prag – Partizan, Liga konferencija

19. februar, 17.00 Partizan – Radnički Kragujevac, Superliga Srbije

24. februar, 18.45, Partizan – Sparta Prag, Liga konferencija

CRVENA ZVEZDA

12. februar, 17.00, Crvena zvezda – Čukarički, Superliga Srbije

16. februar, 17.00 Crvena zvezda – Radnički Niš, Kup Srbije

19. februar, 17.00 Proleter – Crvena zvezda, Superliga Srbije

BONUS VIDEO Borjanove bravure na golu Kanade, vodi tim na Svesko prvenstvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar