Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da je presrećan što je njegov tim odigrao veoma dobro protiv Milana u prvom kolu šesnaestine finala Lige Evrope.

Crveno-beli su protiv Milana odigrali 2:2 na stadionu „Rajko Mitić“ i dvaput su se vraćali iz zaostatka.

PROČITAJTE JOŠ:

Milan je poveo u 42. minutu autogolom Radovana Pankova, izjednačio je Gelor Kanga penalom u 52. minutu, da bi Milan poveo posle sat vremena igre takođe iz jedanaesterca koji je izveo Teo Ernandez.

Zvezda je poslednjih petnaestak, dvadeset minuta odigrala sa igračem manje zbog isključenja Milana Rodića, ali je u nadoknadi izjednačila golom Milana Pavkova.

„Preponosan sam na njih, kakvi su ljudi i kako rade. Još samo da eliminišemo tih prvih desetak minuta gde od tenzije utakmice i prevelike želje napravimo greške koje nisu za nas. Ali nema veze, napravio si protiv Milana tri, četiri šanse, držao ritam utakmice od prvog do 90. minuta, da se ne oseti kad si bio s igračem manje, tražili smo da damo gol. Mislim da je to korak napred. Možeš ti da praviš i ovako i onako, ali sve to pada u vodu ako igrači ne ispoštuju. Malo više koncentracije. Mogli smo da donesemo kući i nešto važnije. Zadovoljan sam njihovim odnosom i radom ali protiv sebe imaš Milan koji je jaka i brza uigrana ekipa, tako da svaka čast još jednom momcima“, rekao je Dejan Stanković za Arenu sport.

Na pitanje da li je očekivao da crveno-beli pruže tako dobar otpor drugoplasiranom timu Serije A, Stanković je rekao da je njegov mentalitet takav.

„Nekako moj mentalitet je taj da se ne predajem nikada. Zajedno smo se našli sa momcima i zašto bismo se predali pre utakmice? To nije naš stil i mentalitet. Zašto ne bismo izašli visoko, ostajali jedan na jedan pozadi i igrali visok presing. Videli ste kad postave tu drugu loptu koliko su brzi, iz jednog pasa rešavaju to sve. Mi smo prihvatili rizik i porasli smo kao ekipa i samo možemo da budemo zadovoljni posle ovog meča“, rekao je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar