Vanja Drkušić
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su protiv Železničara iz Pančeva sa 2:1 u meču 10. kola Superlige Srbije.

Pobedu Zvezdi golovima su doneli Vanja Drkušić u 33. i Luka Ilić u 70. minutu, dok je jedini gol za Železničar postigao Fransis Eze u 60. minutu.

Zvezda je skupo platila ovu pobedu pred duel sa Interom u Ligi šampiona (1. oktobar, 21.00), pošto se baš u toj akciji iz koje je Železničar postigao gol, povredio golman crveno-belih Omri Glazer.

PROČITAJTE JOŠ

Izabranici Vladana Milojevića su nakon ove pobede prvi na tabeli sa 25 bodova, a Železničar je na sedmom mestu sa 13 poena.

Zvezda je imala inicijativu na početku meča, ali se Železničar dobro branio sve do 33. minuta, kada je Timi Maks Elšnik izveo korner, a najviši u skoku bio je Drkušić i udarcem glavom zatresao mrežu Pančevaca, te postigao prvenac u dresu crveno-belih.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

U prvom minutu nadoknade poluvremena Egor Prucev je šutirao iz dobre pozicije posle driblinga, ali je lopta otišla preko gola.

Železničar je do izjednačenja stigao u 60. minutu, nakon greške Galzera, koji je pogrešio prilikom pokušaja driblinga, što je iskoristio Eze i zatresao mrežu Zvezde.

Zvezda je do nove prednosti 10 minuta kasnije. Nakon centaršuta Nemanje Radonjića, mrežu Železničara je pogodio Luka Ilić. Radonjić je za samo nekoliko minuta pokazao magiju na terenu i jasno je da će biti veoma važan do kraja sezone.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Do kraja meča Zvezda je bez većih poteškoća sačuvala prednost i upisala osmu pobedu u Superligi.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati IMT-u, dok će Železničar dočekati lučansku Mladost.


Crvena zvezda – Železničar Pančevo 2:1 (1:0)

(Drkušić 33, Ilić 70 – Eze 60)

Stadion: Rajko Mitić; Sudija: Srđan Jovanović;

Crvena zvezda: Glazer (od 63. Ilić) – Prucev, Điga, Drkušić, Rodić – Krunić (od 63. Dalsio), Elšnik – Ilić, Katai (od 67. Endijaje), Milson (od 67. Radonjić) – Duarte (od 83. Maksimović);

Železničar: Popović – Jusif, Milikić, Milunović, Konatar – Sanogo (od 81. Cvetković), Mitrović (od 56. Jevremović) – Jovanović (od 56. Pirgić), Knežević (od 67. Milosavljević), Eze (od 67. El Fardu Ben) – Romanić;


Crvena zvezda - Železničar Pančevo 2:1 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar