Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Terzić pričao o dugovanjima i poslovanju kluba

Na redovnoj trećoj sednici Skupštine FK Crvena zvezda, generalni direktor Zvezda Terzić pričao je o porezima i dugovanjima kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

U poslednje vreme bilo je mnogo polemike o tome koliko Zvezda i Partizan duguju novca državi, a Terzić je najavio da će detaljnije podatke izneti tek u septembru.

„Želim da pomenem i nešto vezano za izjave, a u vezi sa finansiranjem klubova u Srbiji, a bili smo svedoci toga u prethodne dve nedelje. Vezano za pre svega finansiranje države ka Crvenoj zvezdi i Partizanu. Crvena zvezda jeste dužna za porez, ali u skladu sa zakonom i odobrenim reprogramom. Sve poreske obaveze, Crvena zvezda će očistiti do kraja septembra. Posle toga obratićemo se javnosti i detaljno prikazati sve naše prihode, da razobličimo svu neku lošu medijsku percepciju oko Crvene zvezde“, rekao je Terzić i nastavio:

„Crvena zvezda je prihodovala u poslednjim osam godina preko 200 miliona evra, od toga 84 posto iz inostranstva. Platili smo ili ćemo platiti po izlasku iz reprograma, preko 35 miliona evra u budžet Republike Srbije. Ne znam koja kompanija danas u Srbiji prihoduje toliko sredstava iz inostranstva i uplaćuje toliko novca u budžet Republike Srbije. Imamo samo jednog sponzora koji je u vlasništvu države. To je Telekom sa 1,2 miliona evra, što je četiri odsto od našeg godišnjeg budžeta.

Pokazaćemo sve podatke i dokazati da Crvena zvezda poštuje i izmiruje obaveze prema državi i da ni na koji način nismo na trošku ni državi, ni građanima Srbije. Moliću vas za malo strpljenja, to je još tri meseca. Kad isplatimo i poslednji dinar poreskih obaveza, napravićemo detaljnu analizu koja će biti transparentno objavljena. Kad sve to javnost vidi, uveren sam da će svaki član Crvene zvezde biti još više ponosan na svoj klub“, istakao je Terzić.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo je reči i o UEFA licenci, a najavljeno je da će se nastaviti sa ulaganjima u fudbalski klub.

„Što se tiče poslovnih rezultata, moram da kažem da smo omogućili nesmetano funkcionisanje kluba, redovno dobijanje UEFA licence je potvrda da sve svoje finansijske obaveze ispunjavamo u predviđenom roku. Najteži period je daleko iza nas, sada je sve mnogo lakše. Na dobrom smo putu i Crvenu zvezdu niko više ne može zaustaviti, ni na sportskom, ni na poslovnom planu.

Nastavićemo da investiramo u naš tim, želimo da budemo sve jači, jer smo svesni da samo dobar tim donosi dobre sportske rezultate. Mnogo puta sam sa ove govornice ponovio da samo dobri sportski rezultati generišu velike prihode. Naš plan je da razvojem svih potencijala kluba uvećamo prihode i da oni u narednom periodu budu oko 50 miliona na godišnjem nivou“.

Pomenuo je i uspehe omladinske škole kluba.

„Velika ulaganja u omladinsku školu su dugoročna priča i mi tek očekujemo da Crvena zvezda ima ogroman benefit od naše omladinske škole. Nastavićemo da ulažemo u nju. U svim mlađim selekcijama imamo rekordan broj reprezentativaca, a sve naše mlađe selekcije igraju protiv starijih rivala i uprkos tome – šampioni smo u svim kategorijama. Želimo da ubrzamo proces formiranja naših igrača i u tu svrhu, sve naše najbolje omladince šaljemo u Grafičar, gde igraju u seniorskoj konkurenciji“.

Najavljena je i rekonstrukcija stadiona.

„Što se tiče infrastrukture, mogu da kažem da su uslovi za rad naših igrača i komfor naših gledalaca na visokom nivou, ali nastavićemo da ulažemo. Znate svi da smo pre tri godine raspisali konkurs za najbolje rešenje, sa i bez atletske staze, za rekonstrukciju stadiona. Rekonstrukcija stadiona će koštati oko 65 miliona evra. Imamo na vidiku rešenje kako da realizujemo sve to. U planu je kupovina 25 hektara zemlje u okolini aerodroma i na dobrom smo putu da realizujemo taj projekat ne bi li napravili najmoderniji trening kamp u ovom delu Evrope“.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevali Stanojeviću

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare