Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da moldavski Šerif neće moći da igra međunarodne utakmice na domaćem terenu u Tiraspolju.

Tiraspolj se nalazi blizu granice sa Ukrajinom u pridnjestrovskoj moldavskoj oblasti.

PROČITAJTE JOŠ

Šerif, koji ima jake poslovne i političke veze sa Rusijom, neće moći da ugosti na svom trenu Zrinjski iz Mostara 13. jula u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

„U svetlu vojne eskalacije velikih razmera koja je rezultirala invazijom ruske vojske na ukrajinsku teritoriju, Izvršni komitet Uefa je danas odlučio da se u regionu Pridnjestrovlja u Moldaviji neće igrati nijedna takmičarska utakmica Uefa do daljnjeg“, saopštila je UEFA.

Tiraspolj je udaljen oko 90 kilometara od ukrajinskog grada Odese, koji je redovna meta ruskih projektila.

„Odluka je zasnovana na razmatranjima i zaključcima koje dosledno donose agencije specijalizovane za medjunarodnu političku i stratešku analizu“, dodaje se u saopštenju.

Šerif, koji je osvojio 20 titula prvaka u poslednje 22 godine, domaće mečeve će verovatno igrati u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu.

Podsetimo, Šerif je u kvalifikacijama za Ligu šampiona izbacio Crvenu zvezdu, Dinamo iz Zagreba, a u Madridu je slavio protiv Reala u grupnoj fazi.

BONUS VIDEO Navijači Reala u centru Madrida slavili titulu prvaka Evrope

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram