Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ne isključuje se mogućnost brzog povratka Rusa i Belorusa

Teniseri iz Rusije i Belorusije ne mogu da učestvuju na ovogodišnjem Vimbldonu, ali bi već naredne sezone mogao da se očekuje njihov povratak.

PROČITAJTE JOŠ:

Direktorka Ol Ingland Loun Tenis kluba, Sali Bolton, poručila je da zabrana igranja Rusima i Belorusima na Vimbldonu ograničena najverovatnije samo na ovu godinu.

„Odluka koju smo doneli odnosi se samo na ovu godinu. I dalje verujemo da je ta odluka bila ispravna. Ipak, nemoguće je predvideti gde ćemo biti za godinu dana“, rekla je Boltonova.

Iako je delovalo da je Vimbldon bio veoma izričit kada je ova odluka u pitanju, Boltonova ističe da je bilo veoma teško odlučiti o sudbini ruskih i beloruskih takmičara.

„Bilo je jako teško doneti ovakvu odluku i duboko žalimo zbog svih onih koji će njome biti pogođeni“, istakla je Sali Bolton.

Ovogodišnji Vimbldon će se po prvi put od 2019. godine igrati pred punim tribinama, ali na njemu neće biti moguće osvojiti ATP bodove. Zbog toga najviše ispašta Novak Đoković, koji će izgubiti 2.000 poena i dodatno pasti na ATP listi.

BONUS VIDEO Nadal – Medvedev, najbolji momenti finala

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar