Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Kada on igra Mančester junajted deluje kao ekipa sa glavom i repom, kao tim koji bi u svakom momentu mogao da postigne gol, a bez njega...

„Crveni đavoli“ savladali su Lids sa 6:2, a ekipa Olea Gunara Solskjera igra sve bolje. Odbrana je i dalje kritična (primila samo četiri gola manje od poslednjeplasiranog Šefilda), ali je ofanzivni deo ekipa drugi iza Liverpula po postignutim golovima i jedna je od ekipa koje je pravo uživanje gledati.

PROČITAJTE JOŠ

Ključni čovek velike promene je Bruno Fernandeš koji je januara ove godine stigao iz Sportinga za 55 miliona evra, a Junajted do kraja sezone nije izgubio nijedan susret. Efekat Bruno viđen je od prvog meča jer je na prvih 14 nastupa postigao čak osam golova i sedam asistencija, a i u novoj sezoni briljira.

U 20 mečeva ove sezone postigao je 13 golova i namestio još sedam. Postiže gol ili asistenciju po meču, pa je do sada u Junajtedu za 42 meča postigao 25 golova i upisao 15 asistencija.

Uporedili su ljudi brojke Junajteda pre i nakon njegovog dolaska, a razlika je mnoge frapirala.

Pre njegovog dolaska su „crveni đavoli“ osvajali tek 1,33 boda po meču u Premijer ligi, a postizao 1,41 gol po meču. Statistička kolona „očekivani golovi“ pokazivaala je 1,22.

Od njegovog dolaska Junajted osvaja 2,14 boda po meču, postiže 2,14 golova, a očekivani golovi su na 1,61!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar