Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Fudbaleri Brazila su na Kopa Americi startovali nerešenim rezultatom 0:0 protiv Kostarike u Los Anđelesu, dok je u istoj grupi Kolumbija pobedila Paragvaj sa 2:1.

Brazil je propustio nekoliko šansi, pogodivši stativu preko Lukasa Pakete u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da postigne gol protiv briljantnog golmana Patrika Sekeire. Brazil je razočarao na startu, a u petak igra protiv Paragvaja u Las Vegasu.

Brazilci predvođeni Rafinjom, Rodrigom i vinisijusom Žuniorom u špicu, prikazali su reviju promašaja, dekoncentraciju u finišu i nervozu u igri.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je to debitantski takmičarski meč na velikom turniru i za selektora Dorivala Žuniora koji će morati da nađe način kako da njegov tim počne da postiže golove.

Brazil je postigao jedan gol u ovom susretu, dogodilo se to u 30. minutu kada je mrežu Kostarike posle centaršuta iz prekida zatresao Markinjos, ali je VAR zbog minimalnog ofsajda poništio gol.

„Verujem da smo i pored rezultat odigrali dobru utakmicu. Imali smo dobar protok lopte i stvarali dobre prilike. Nismo zadovoljni nfinišom, tu sam saglasan. Generalno, pokazali smo dosta dobrih stvari. Moramo da nađemo načine kako da postignemo gol. Uvek radimo na tome, svakog trenutka“, rekao je posle meča selektor Brazila.

Kostarikanci su posle meča slavili kao da su pobedili, kao da ni oni nisu očekivali bod.

„Nadam se da će posle ovoga mnogi početi da nas gledaju sa više poštovanja. Svi su mislili da smo mrtvi pre početka filma. Svaki meč ćemo igrati kao da je finale“, rekao je Argentinac Gustavo Alfaro, selektor Kostarike.

Kolumbija, sada neporažena u 24 utakmice zaredom, dobro je počela Kopa Amerika pobedom od 2:1 protiv Paragvaja u Hjustonu u ponedeljak, zahvaljujući dve asistencije Hamesa Rodrigeza. Deset godina nakon njegovog sjajnog nastupa na Svetskom prvenstvu u Brazilu, Hames Rodrigez (32) ponovo je zablistao za Kolumbiju.

Fudbaler Sao Paula, koji je jedva igrao za brazilski klub,n prvo je centaršutom sa leve strane u 32. minutu pronašao Danijela Munjoza, a potom je sa desne strane uputio slobodan udarac na glavu Džefersona Lerme. Paragvaj je smanjio rezultat golom Hulija Enkisa, posle centaršuta Ramona Sose sa desne strane.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar