Foto: Privatna arhiva

Čuveni muzičar Bora Đorđević preminuo je u ponedeljak, a vest o njegovoj smrti potresla je Srbiju.

On je godinama živeo u Sloveniji, gde je i preminuo i ostao je upamćen i u sportskom svetu. Poznata je njegova ljubav i privrženost Crvenoj zvezdi, o čemu svedoči činjenica da je išao i u Bari.

PROČITAJTE JOŠ:

Najslavnija utakmica u Zvezdinoj istoriji krunisala ju je kao prvaka Evrope, dok je Bora bio deo „ekspedicije“ kako ju je sam nazivao „Pomahnitali voz i brod ludaka“.

Mnoge poznate ličnosti, poput Petra Božovića, Zdravka Čolića i Bore Čorbe bile su zadužene za atmosferu među navijačima, u čemu je frontmen Riblje Čorbe posebno prednjačio.

„Teško da je bilo treznih na stadionu. Bio sam vođa puta i pisao sam o tom istorijskom putu za Frankfurtske vesti. Kolumna se zvala ‘Pomahnitali voz i brod ludaka’. Značajne zalihe alkohola su još u vozu uništene uz adekvatno urlanje navijačkih pesama, tako da je na brodu pića ponestalo. Grk, vlasnik iznajmljenog trajekta, napravio je užasnu grešku i nije dozvolio alkohol na njegovom brodu punom žednih, mladih ljudi. To ga je koštalo obijanja šanka od strane mojih zemljaka Čačana. Taman sam legao u kabinu malo da odmorim, kada su me probudili i doneli hektolitre pića, pa se žurka nastavila“, pričao je Bora za Novu.rs.

Prisećao se tada i epizode kada je Zdravko Čolić delio poslednje kapi pića sa ostalima.

„U samom Bariju, Italijani kao nisu dozvoljavali piće, ali su se flaše na čudesan način pojavljivale i odnekud i brzo praznile. Sa ljudima se družio Zdravko Čolić i delio zadnje kapi sa svima. Na stadionu se pevalo ono Čolino: Čija je ono Zvezda“, pričao je Bora.

Ništa drugačija atmosfera nije bila ni kada je Zvezda postala prvak Evrope i pobedila Olimpik iz Marseja.

„Kad smo postali prvaci, naravno da je bilo suza, jer su bacali neki suzavac na nas. Ali neki blag, pa sam ih zamolio lepo – hajde bacajte nešto jače, navukli smo se na bolje! Najbolji igrač Zvezde je bio Piksi. Sreća da je ušao pred kraj jer kad nam je promešao odbranu par puta, smrzli smo se od straha. I odbio je da puca penal. Kapa dole za gest“, pričao je Bora Čorba.

BONUS VIDEO: Siniša Mihajlović (1969 – 2022)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare