Foto: EPA/CLAUS FISKER

U Glazgovu je prilično snažan optimizam uoči odlučujuće baraž utakmice sa Srbijom za odlazak na Evro 2020.

Utakmica u Beogradu, koja će dati odgovor ko će putovati na Evropsko prvenstvo u fudbalu, tema je dana u škotskim medijima i mnogi veruju da izabranici selektora Stiva Klarka nisu bez šansi na stadionu „Rajko Mitić“.

PROČITAJTE JOŠ:

Kreg Braun, poslednji stručnjak koji je Škote odveo na neko veliko takmičenje, 1998. na Mundijal u Francuskoj, ima 80 godina i trenutno je direktor Aberdina.

PROČITAJTE JOŠ: Konfuzija oko srpskih igrača: Vlast – ne može; FIFA – mora

On je uoči sudara dva nacionalna tima dao smelu prognozu – tvrdi da će se meč rešiti – penalima!

„Predviđam da ćemo uvesti Srbe u penale i da će Keni Meklin biti uveden da postigne taj pobedonosni gol“, izjavio je Braun za „Skotsmen“.

Meklin je igrač Noriča na pozajmici Aberdinu, momak sa „Pitodrija“ je odličan izvođač penala i zato Braun tipuje na njega.

Ovaj vezni igrač je postigao odlučujući gol u penal seriji sa Izraelom u polufinalu baraža na „Hempden parku“.

Braun kaže da je svestan šta Škotsku čeka u Beogradu, ali tvrdi da postoje izgledi da se ispuni cilj i želja svih Škota.

„Ako Srbija bude igrala punom snagom, sasvim sam zabrinut za ishod utakmice, iako trenutno igramo dobro. Ukoliko neki od vrhunskih srpskih igrača zataje i ne budu tako dobri, veliki sam optimista. Bio bih jako zadovoljan da im ne krene u meču sa Škotskom. Imam neki čudan predosećaj“, rekao je Braun.

On se prisetio perioda kada je sa reprezentacijom igrao na velikim turnirima.

„Škotska se samo dva puta kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, 1992. i 1996. I to je sjajna statistika. Mislim da sam bio pomalo i srećan, jer sam bio na oba turnira“, zaključio je Braun.

Utakmica finala baraža, Srbija – Škotska, odigraće se u četvrtak 12. novembra, a prenos uživo možete da gledate samo na kanalu Nova S u 20.45.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare