Konfuzija u Fjorentini oko korone, zabrane, FIFA i igranja za reprezentaciju
Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Fjorentina je lokalnim zdravstvenim vlastima prijavila šestoricu prvotimaca, među kojima su i Nikola Milenković i Dušan Vlahović, reprezentativci Srbije, da su bez odobrenja kluba napustili trening kamp i priključili se svojim reprezentacijama.

Pored tandema „orlova“, među prestupnicima su i Čileanac Erik Pulgar, Urugvajac Martin Kaseres, Argentinac Lukas Martinez i Marokanac Sofijan Amrabat.

PROČITAJTE JOŠ

Lokalni portal „Firenzeviola.it“ ističe da pomenute fudbalere čekaju kazne, pogotovo što su petorica igrača Fiorentine, koji su dobili poziv za reprezentaciju Italije, odustala od igranja za „azure“.

Direktor Fjorentine Danijele Prade, na predstavljanju novog trenera Čezarea Prandelija, naglasio je da je klub bio u problemu, jer nije znao šta da radi u ovakvoj situaciji.

„S jedne strane imamo zabranu vlasti da igrači napuštaju karantin i odu u svoje reprezentacije, sa druge strane imamo dopis FIFA u kojem nas obavezuju da igrače moramo da pustimo. Situacija je poprilično nejasna, nismo znali šta da radimo. Povukli smo određene poteze i videćemo šta će na kraju ispasti“, rekao je zbunjeni Prade.

Slična situacija desila se prošlog meseca u Juventusu kada je bez dozvole na reprezentativne akcije otišlo sedam fudbalera, među kojima i Kristijano Ronaldo, koji se potom u Portugalu zarazio koronavirusom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar