Berlin zabranio ulazak navijaču na stadion zbog vređanja rivala

Fudbal 06. okt 202114:55
Podeli:
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn)

Fudbalski klub Union Berlin identifikovao je jednog navijača, koji je na utakmici Lige konferencije protiv Makabija iz Haife koristio antisemitske parole saopštio je nemački klub.

PROČITAJTE JOŠ

Njemu je zabranjen ulazak na stadion i u prostorije kluba na neodređeno vreme, a Union Berlin je stupio u kontakt sa tamošnjim savezom, kako bi se počiniocu zabranio ulazak na stadione širom te zemlje.

„Želeli bismo da zahvalimo navijačima našeg kluba koji su se solidarisali sa žrtvama, i našem klubu navijača na jasnom stavu. Dobro je što smo već uspeli da identifikujemo počinioca. U Union Berlinu nema nikakve tolerancije prema diskirminaciji. Zato smo preduzeli sve mere koje su nam na raspolaganju da izbacimo ovu osobu iz naših redova“, rekao je predsednik kluba Dirk Cingler.

Evropska fudbalska unija (Uefa) u utorak je pokrenula disciplinski postupak protiv Union Berlina, i protiv češke Sparte, ali nije navela kada će se o tim slučajevima odlučivati.

Makabi Haifa je bio prvi izraelski klub koji je igrao na stadionu izgrađenom za Olimpijske igre u Berlinu 1936. godine, koji je bio simbol nacističke Nemačke.

BONUS VIDEO Gurović: Krio sam da imam slomljenu nogu u Indijanapolisu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar