Zvezdan Terzić
Foto: Screenshot Youtube Pancevo RTV

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, nije štedeo čuvenog fudbalera, legendu kluba i sadašnjeg selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

PROČITAJTE JOŠ

Kao da je Piksi pozivanjem da se podigne nacionalni stadion nekome pomutio planove.

Nije dugo prošlo pre nego što je Terzić odlučio da replicira selektoru naše zemlje.

„Pojavio se Piksi i priča o srpskom fudbalu. Druže, ti si selektor, bavi se reprezentacijom, nemoj ti da komentarišeš da li ima nameštanja i da li se gradi nacionalni stadion. Svako se petlja u stvari koje ga se ne tiču i na jedan pogrešan način se prezentuje javnosti.“

Govorio je i o tome kako radi FSS i objasnio kako bi on uredio stvari u domaćem fudbalu.

„Nisam zadovoljan kako izgleda srpski fudbal, Zvezda i Partizan od 37 utakmica 35 pobede. Zvezda i Partizan se stavljaju u istu revan, a Zvezda ide na petu titulu, pobegnemo Partizanu za 15, 20 bodova, nismo ispred za bod ili gol razliku… Kako nas stavljate u isti koš? Ne formiraju se mladi igrači, FSS je napravio katastrofalnu glupost, stavio je bonus od dva igrača, Zvezda je bila inicijator, umesto da podignu na tri. Naša liga treba da bude razvojna liga… Oni smanje sa dva na jedan… Neko ko vodi fudbal mora strateški da postavi stvari… Ja bih napravio bonus samo četiri igrača preko 25 godina mogu da igraju srpsku ligu. Moramo da se baci fokus na mlađe kategorije, trenerski kadar, nemamo trenere i infrastrukturu“, rekao je, između ostalog, Terzić.

Smatra da je Zvezda najviše doprinela da Srbija bude na 12. mestu UEFA rang liste.

„Nisu tome doprineli uspesi Zvezde i Partizana, nego Zvezde, koja je donela ove bodove i koeficijente. Partizan je pobedio Floru i Anortozis… Zvezda će ove godine imati 70 utakmica  sa utakmicama u Evropi… Zvezda je motor razvoja srpskog fudbala. Kada se govori o srpskom fudbalu u pozitivnom smislu sve treba gledati kroz prizmu uspeha Crvene zvezde. Mi jurimo petu uzastupnu titulu i petu sezonu igramo u Evropi. Mi smo doneli koeficijente, a ne Partizan. To mi smeta, jer se ne vrednuje na pravi način šta je donela Zvezda. Stavlja se u istu ravan sa Partizanom“, poručio je Terzić u emisiji „Lice nacije“.

BONUS VIDEO Top 5 fudbalskih transfera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (29)