Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Špansko tužilaštvo počelo je sa istragom protiv Đoana Laporte, predsednika Barselone, zbog sumnji da je podmićivao sudije, preneli su španski mediji u sredu popodne.

Laporta je navodno bio deo šeme u kojoj je sudija Hoze Marija Enrikez Negreira dobio 7,3 miliona evra. Deo istrage je ukupno sedam ljudi, među kojima su i nekadašnji predsednik Sandro Rosel, ali i Đozep Marija Bartomeu.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Barselone su već ranije naveli da je Enrikez Negreirina uloga bila konsultantska, te da nisu uradili ništa protiv zakona.

Deo istrage je i sudijin sin, a kako je u sredu istakao sudija zadužen za slučaj, u njemu ne može da dođe do zastarelosti.

Barselona je po slovu predmeta u tužilaštvu plaćalo Negreirinoj firmi novac od 2001. do 2018. godine, što obuhvata prvi Laportin mandat u klubu (2003-2010), ali i ostale spomenute funkcionere.

Neke od usluga koje je Enrikez Negreira navodno činio su delegiranje sudija, ublažavanje kazni i suspenzija i druge stvari, dok je profitirala firma „Dasnil 95“.

Deo usluga se odnosi i na to da su igrači savetovani kako da se ponašaju prema kom sudiji. Barselona nije negirala da jeste uplaćivala novac, ali jeste da je bila reč o podmićivanju.

BIlo kakva presuda koja bi mogla da naškodi Barseloni, bila bi katastrofalna, jer je klub već odavno prezadužen do granica izdržljivog.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar