Bajern
Foto: EPA-EFE/Miguel A. Lopes / POOL

Fudbaleri Bajerna iz Minhena još jednom su demonstrirali neverovatnu fudbalsku moć i pobedom nad Lionom 3:0 plasirali se u finale Lige šampiona.

Iako je Lion odlično otvorio meč i nagovestio neizvesnu borbu, posle pokušaja Depaja u 3. minutu i stative Ekambija, uključila se bavarska mašinerija i vrlo brzo razrešila sve dileme i srušila san o novom skalpu favorita posle eliminacija Juventusa i Mančester sitija.

PROČITAJTE JOŠ

Raspoloženi Gnabri u 18. minutu uputio je neodbranjiv udarac i trasirao put nemačkog kluba, a samo 15 minuta kasnije isti igrač udvostručio je prednost.

Nemački ofanzivac golovima je najavio novu rutinsku pobedu, ali i uveo klub u miran nastavak susreta.

Rasterećeni Bavarci u drugom poluvremenu su kontrolisali igru i oprezno tražili šansu da stave tačku na susret, dok su Francuzi tek povremeno pokazivali zube.

Igračima Liona ostaje žal za šansom iz 58. minuta i promašajem Ekambija uz pitanje šta bi bilo da je mladi ofanzivac iskoristio stopostotnu šansu.

Pročitajte još: Zvezda gostuje u Albaniji, nema neutralnog terena 

Na kraju, pobedu i 11. finale je overio Robert Levandovski 15. pogotkom ove sezone u Ligi šampiona i zakazao duel sa još jednim francuskim klubom.

U borbi za „ušati“ pehar Bajern i Pari Sen Žermen će odmeriti snage u nedelju od 21 čas na stadionu „Da Luž“ u Lisabonu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar