Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde već uveliko su u treningu i pripremi za novu sezonu, a plodovi rada sa Barakom Baharom već se vide kroz rezultate, ali i kvalitet igre.

Nakon osvojene duple krune, ali i ranog ispadanja u Ligi Evrope prošle sezone, u Zvezdi su bili svesni da su promene neophodne, kako bi se spremno dočekala Liga šampiona.

Već zimus obezbeđena su pojačanja u vidu Marka Stamenića i Pitera Olajinke, ali čini se da je najbitniji potez povučen dovođenjem trenera Bahara, koji je znao šta ga čeka u Srbiji i odmah je pokazao da je došao sa jasnim planom i željom da radi i opravda očekivanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Apetiti navijača, ali i ljudi u klubu definitivno nisu mali, jasno je da Zvezda neće igrati Ligu šampiona samo da bi se reklo da je igrala, već će kroz nju pokušati da pokaže koliko je ozbiljan tim i da je zapažen evropski uspeh i te kako moguć i za srpske klubove.

Već pre kraja juna, crveno-beli su krenuli sa pripremama, ali je pre toga Bahar dobio jasnu sliku o tome koja pojačanja su mu potrebna, koja od njih će dobiti, a koga više ne želi u timu. Milan Borjan, Aleksandar Pešić i Veljko Nikolić napustili su tim sa Marakane, na izlaznim vratima su i Marko Gobeljić i Slavoljub Srnić, a ni status Aleksandra Kataija nije siguran.

Čini se da je tako nešto bilo neophodno Zvezdi, slika tima je postala čistija i jasnija, Bahar je dobio pojačanja koja su mu potrebna na svakom delu terena, a pokazao je i da ima jasan plan kako mladim biserima dati šansu i postaviti ih u službu tima sa jasnom ulogom.

Zvezda je u utorak pobedila Zenit u Rusiji sa 2:1, a prikazala je igru vrednu Lige šampiona. Pre toga, crveno-beli su savladali i Borac iz Banjaluke sa 2:0, kao i Slobodu Užice sa 3:1.

Na prva dva pripremna meča Zvezda nije bila baš ubedljiva, istina da nije baš ni zapinjala mnogo, ali je bilo primetno da su naporni treninzi uzeli maha i da ćemo od crveno-belih tek videti ono najbolje, odnosno ovo je samo početak.

Ekipa Zenita je pre zabrane i suspenzije ruskih timova bila redovan učesnik Lige šampiona, tim je relativno dugo na okupu, a sastavljen je od ruskih i brazilskih igrača. Dakle, više nego ozbiljan rival i provera.

Poznato je da Bahar ne voli da se povlači, voli da njegov tim bude taj koji pritiska, čak forsira i presing, a protiv Zenita Zvezda je bila opasna i iz prekida.

Strelci za šampiona Srbije bili su Mirko Ivanić, na fenomenalan centaršut Stefana Mitrovića, ali i Žan Filip Kraso, koji je pogodio iz penala. Zvezda je zasluženo slavila, golman Omri Glazer je već pokupio simpatije navijača i poverenje igrača svojim maestralnim odbranama, a pokazalo se da zna da igra i nogom kad treba, te je i tu pouzdana opcija.

Pokazalo se da Zvezda ne mora striktno da igra u formaciju 4-2-3-1, Stefan Mitrović može da pokrije i poziciju takozvanog ving-beka, dok igrači poput Stamenića i Mijailovića mogu potpuno da se posvete defanzvinim obavezama.

Kosta Nedeljković je na pripremnim utakmicama pokazao da je ozbiljno rešenje na desnom beku i da bez problema može da se bori za tu poziciju sa Aleksom Vigom.

Sa leve strane se još uvek čeka Irakli Azarov, koji je imao reprezentativne obaveze, a mladi Gruzijac i te kako može da pruži ono što treba Baharovom timu.

Moćna i brza napadačka linija, sa Mirkom Ivanićem koji sada ima mnogo više prostora za kretanje, kreaciju i otvaranje prostora, odmah je nagovestila efikasnu sezonu, a uskoro stiže i Emanuel Late-Lat, koji je špic gladan golova, baš kakav je Zvezdi dugo bio potreban.

PROČITAJTE JOŠ:

Izmene koje Bahar pravi su takođe smislene, deluje da već odlično poznaje igrače i zna od koga šta može da dobije, a sigurno je da će tokom sezone biti i na slatkim mukama oko sastavljanja tima, jer kandidata za prvu postavu zaista ima mnogo.

Za Bahara je sigurno da neće igrati na remi, neće štedeti ni sebe ni igrače, a ciljevi jesu veliki, ali i te kako ostvarivi.

BONUS VIDEO Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar