Foto: EPA-EFE/Rui Vieira

Ideja o učešću engleskih klubova u Superligi je i zvanično propala, timovi su podneli zahtev za povlačenje, a Arsenal je odlučio da se saopštenjem obrati navijačima kako bi raščistio sve detalje odluka koje su donete prethodnih dana.

Londonski klub je objasnio zbog čega je doneta odluka da se pridruži novoformiranom takmičenju, te istakao da su se „tobdžije“ povukle nakon reakcije navijača.

PROČITAJTE JOŠ

„Poslednjih nekoliko dana nam je pokazalo još jednom dubinu osećanja koji navijači imaju prema ovom klubu i igri koju svi volimo.

Ne treba nam podsećanje, ali odgovori navijača poslednjih dana su nam dali vremena da dalje razmislimo i promislimo o tome.

Nikada nije bila naša namera da stvori tolike potrese, ali kada je poziv da se pridružimo Superligi došao, iako smo znali da nema garancija, nismo želeli da zaostajemo kako bi zaštitili Arsenal i njegovu budućnost.

Kao rezultat što smo vas poslušali i širu fudbalsku zajednicu poslednjih dana mi smo se povukli iz ponuđene Superlige. Napravili smo grešku i izvinjavamo se zbog toga.

Znamo da će biti potrebno vreme da povratimo vašu veru u ono što želimo da postignemo ovde u Arsenalu, ali dozvolite nam da budemo iskreni o našoj odluci da postanemo deo Superlige jer je ona vođena željom da zaštitimo Arsenal, klub koji volimo, i da podržimo igru koju volite kroz veću solidarnost i finansijsku stabilnost.

epa09074393 Arsenal’s Alexandre Lacazette (R) celebrates with teammate David Luiz (L) after scoring the 2-1 lead from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Arsenal FC and Tottenham Hotspur in London, Britain, 14 March 2021. EPA-EFE/Julian Finney / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ‘live’ services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Stabilnost je ključ da bi ova igra napredovala i nastavićemo da težimo da obezbedimo sve što treba da igra napreduje.

Sistem mora da bude popravljen. Moramo da radimo zajedno da nađemo rešenja koja će zaštititi budućnost igre i da uberemo neverovatnu moć fudbala zbog koje ga gledamo sa ivice sedišta.

Na kraju, znamo da je ovo bilo veoma nezadovoljavajuće na kraju izuzetno teške godine za sve nas.

Naš cilj je da uvek donosimo prave odluke za ovaj veliki fudbalski klub, da zaštitimo našu budućnost i da nastavimo napred. Nismo doneli pravu odluku, što u potpunosti prihvatamo.

Čuli smo vas.

Upravni odbor Arsenala“, stajalo je u saopštenju londonskog kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar