Foto: Tanjug / AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Fudbaleri Arsenala pobedili su Sautempton u meču sedmog kola engleske Premijer lige sa 3:1.

Arsenal se tokom većeg dela meča mučio sa „svecima“ na svom stadionu, iako se unapred znalo da Sautempton dugo nije slavio na gostovanju „tobdžijama“.

PROČITAJTE JOŠ:

Domaćin je pokušavao da napadne u prvom poluvremenu kada mu se ukazivala prilika, Jan Bednarek je u odbrani remetio neke od akcija jačeg rivala, pa je do pauze ostalo 0:0.

Vredna pomena je u tom periodu povreda Rosa Stjuarta, zbog koje je Kameron Arčer ušao u igru posle 27 minuta igre.

Upravo je Arčer prvi postigao veoma lep pogodak u 55. minutu kada je precizno gađao po zemlji za 1:0 na asistenciju Mateusa Fernandeša.

Gosti su i pre toga pretili, a posle toga imali jednu prečku posle gužve u kaznenom prostoru Arsenala, ali je londonski klub uspeo da preokrene.

Prvo je Kai Haverc u 58. minutu uspeo da izjednači sjajnim udarcem posle dodavanja Bukaja Sake, da bi Saka deset minuta kasnije asisitirao i Gabrijelu Martineliju za 2:1.

Dok je Haverc izvrsno gađao sa nešto veće distance, Martineli je bio kod stative i pogodio je uz malo sreće bliži ugao gola Sautemptona.

„Sveci“ su nakon toga imali još jednu šansu, a kada ona nije iskorišćena, Saka je u 88. minutu postavio konačan rezultat svojim snalažljivim potezom.

Nije se Trosar snašao u trku kroz sredinu, iščačkali su mu loptu defanzivci Sautemptona, ali nisu bili dovoljno brzi i odlučni, Saka jeste i šutirao je iz prve u dalji ugao po zemlji za 3:1.

Arsenal sada ima 17 bodova posle sedam odigranih utakmica i nalazi se na deobi drugog mesta sa Mančester sitijem, pošto prvoplasirani Liverpul ima bod više.

BONUS VIDEO: Sjajan gol Šloterbeka protiv Borusije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar