Foto: Predsedništvo/Dimitrije Goll

Može li neko u ovoj zemlji da kaže Aleksandru Vučiću - ne?! Može li Dragan Stojković Piksi, legenda srpskog fudbala?

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Da mu kaže: „Ne, nisam tebi odgovoran!“ Postoje institucije, savezi, skupštine, izvršni odbori, javnost… Njima jesam.

I ne, moj život i moj posao ne zavisi od tvoje dobre volje, iako si ti gospodar državnog budžeta i plaćaš onoliko koliko misliš da neko treba da ti bude zahvalan.

I da li ćeš da me platiš, a posle da me smenjuješ, ili još gore provlačiš kroz blato, pa možda „pomiluješ“, da li je to mera moje vrednosti?

PROČITAJTE JOŠ

Razmem ove aparatčike, politikante, ljude koje znaju da ne bi imali ništa i ne bi postigli ništa u svom životu da ne ljube skute Aci Srbinu, ali šta je sa Draganom Stojkovićem Piksijem, selektorom fudbalske reprezentacije Srbije i petom Zvezdinom zvezdom?! Legendom srpskog fudbala.

Ali, ozbiljno šta se dešava s njim?

Posle debakla u Kataru, sećate se kad je najavljivao čuda a uradili smo – ništa, Dragan Stojković Piksi je rekao da bi mnogi voleli da ga vide kako kupuje kartu u jednom pravcu za Pariz, gde mu je prebivalište.

Ali, Piksi je posle rekao i da ga ne zanima ko šta misli u Fudbalskom savezu Srbije, jer on ima „podršku onog kojeg treba da ima“, i mi možemo samo da naslutimo ko je taj fudbalski mag, ali tom rečenicom obrisao je sve institucije u Srbiji, pa i svoj Fudbalski savez Srbije.

Znači, on nije bio odgovoran Izvršnom odboru FSS, Skupštini, navijačima, janosti, ne, on je bio odgovoran verovatno nekom iluminatu koji vedri i oblači srpskim sportom, ali sve to našim novcem.

FOTO: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

„Da li je moguće da se još priča o Piksiju… Niko ovde nije na silu, da mi drže pištolj na čelu da se mora nešto. To je dogovor dveju strana, ja ne mogu da potpišem sam sa sobom. U svakom slučaju mi daje jednu ekstra motivaciju da nastavim da radim, daje mi kontinuitet da mogu da radim“, rekao je selektor Stojković nakon što je potpisao ugovor sa FSS do 2026. godine.

Ali, Piksi je otkrio neposredno pred EURO 2024 da je imao i druge ponude, ali eto on više od dobrih ponuda voli Srbiju.

„Odbio sam ponude u martu zbog FSS. Mogao sam da zaradim mnogo više novca, ali to nije bio moj motiv. Drago mi je da predstavljam zemlju“, rekao je tada Stojković.

I, evo, srce nam se cepa jer je Stojković mogao da zaradi više novca, ali zaboga nije zbog ljubavi prema Srbiji.

Sada ima priliku da ispravi „greške iz mladosti“, čujemo da ima ponudu od deset miliona evra, ali nešto ne vidimo da je spreman da podnese ostavku.

Dragan Džajić, Aleksandar Vučić, Dragan Stojković Piksi, Milorad Didik, Siniša Mali Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Vidimo i da čeka sastanak sa Aleksandrom Vučićem da bi mu objasnio zašto njegova ekipa nije mogla da postigne gol, zašto smo bili najgori na Evru 2024, zašto smo opet razočarali, a toliko se ulaže u fudbal i njegovu platu.

Evo, i mi jedva čekamo da čujemo epilog bilateralnog sastanka.

I bilo bi lepo da čujemo od Piksija ko mu je rekao „teraj tog kući“, kada se kapiten Dušan Tadić oglasio da mu nije pravo što ne igra. Ko je taj koji može da pozove Piksija i predloži mu tako nešto? Možda jeste Stojković pokazao veličinu što ga nije poslušao, ali to ne menja mnogo stvari.

Jer sad će morati na raport kod njega.

Srećno, selektore, i „may the force be with you“…

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare