Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ima li kraja agoniji crno-belih?

Ako bi početak Partizanove sezone mogao da bude opisan jednom rečju, to bi trebalo da bude – horor. Ni utakmica sa AEK-om u Larnaki nije ništa drugačija, pa je ekipa koju sa klupe predvodi Ilija Stolica doživela čak četvrti vezani neuspeh, a drugi uzastopni poraz, računajući i Superligu Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

A nije moglo bolje da počne.

Utkamicu su otvorili igrači Partizana sa nekoliko opasnih napada, potom je Kvinsi Menig sjajan napad krunisao veoma lepom realizacijom, izgledalo je kao da se konačno bude, ali je nakon neshvatljivog pada koncentracije i primljenog gola u 33. minutu usledio potop.

U nastavku teksta ćemo proći kroz učinak fudbalera crno-belih u utakmici koja bi u velikoj meri mogla da odredi dalji tok sezone.

Nemanja Stevanović

Solidno izdanje golmana Partizana, ali je utisak da je kod prvog gola mogao da reaguje bar malo bolje, pošto je prvo „lovio“ loptu po kaznenom prostoru, zatim „zaplivao“ u prazno, te nije stigao da se na vreme vrati kako mreža ne bi ostala nebranjena nakon povratnog pasa Tomovića, pa je AEK lako stigao do izjednačenja. Kod drugog nije mogao bolje da reaguje, ostatak je odradio korektno.

Ocena: 6

Aleksandar Filipović

Stigao je u Humsku kao veliko pojačanje, ali bi veoma lako mogao da ponese ulogu tragičara. Nadskočio ga je Nenad Tomović kod prvog gola, uputio povratan pas ka Garsiji, i bio direktno zaslužan za „pucanje“ odbrane tima iz Humske. Na terenu izdržao 63 minuta pre nego što je izašao zbog povrede.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ocena – 5

Igor Vujačić

Korektna partija. Nije grešio, uglavnom je uspevao da zatvori sve što su igrači AEK-a pokušavali da urade preko njega, bio i najbolji igrač crno-belih u defanzivnoj liniji, ali nedovoljno da bude izbegnut poraz.

Ocena – 6.5

Siniša Saničanin

Kod prvog gola AEK-a kretnjom zasmetao Stevanoviću, nešto slabije se postavio i kod drugog pogotka. Dovoljno da meč bude okončan porazom, a kriza produbljena. Može i bolje reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Ocena – 5

Slobodan Urošević

Kapiten je odigrao ispod nivoa na koji je navikao navijače, a nedostajala je i doza liderstva. U momentu kada je tim pao i Urošević je pratio, nije uspeo da digne saigrače. Nije se proslavio ni u igračkom delu, nedostajala je ofanzivna uloga. Bio među lošijima.

Ocena – 5

Ljubomir Fejsa

Dobijao duele, uspešno zaustavljao napade domaćina, vraćao se u poslednju liniju i započinjao akcije… Korektna Fejsina partija, uradio je ono što je do njega. Zakazale su neke druge stvari na koje on nije mogao da utiče.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ocena – 6

Patrik Andrade

Nap početku bio nezaustavljiv, činilo se daj e pitanje momenta kada će da eksplodira, ali to navijači nisu dočekali. Ima potencijal, to je jasno, ali to nije pretočio u konkretnu dobit za svoj tim. Ipak, dovoljno je pokazao da navijači imaju dozu optimizma kada je ovaj fudbaler u pitanju.

Ocena – 6.5

Bibars Natho

Počeo je sjajno, pasom koji je otvorio akciju koju je krunisao Kvinsi Menig pogotkom, ali posle toga – tajac. Kao da je nestao sa terena, a sa njegovim padom u suštini je započeo i pad čitavog tima.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ocena – 6

Fuseni Dijabate

Borbenost je tu, pokazao je mnogo puta da itekako ima kvaliteta za crno-beli dres i mogao bi da u nastavku sezone bude ozbiljno pojačanje, ali… Nije se još „poklopio“ sa ostatkom tima, vidi se da je još uvek nov, pa postoje i određene „rupe“ u razumevanju, neretko se ili on nalazio na pogrešnom mestu, ili saigrači nisu uspevali da isprate njegovu zamisao. Ako se to popravi, čini se da bi moglo da bude veoma dobro. Ako ne, Partizan će imati dosta problema u ofanzivnom delu igre.

Ocena – 6.5

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Kvinsi Menig

Agilan, brz, maštovit, iskoristio šansu i postigao gol, pravio problema… do 18. minuta. Nakon pogotka je, kao i Natho, nestao, i nije uspeo da se pronađe u dovoljnoj meri da zaigra kako je bilo očekivano.

Ocena – 6.5

Rikardo Gomeš

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Najbolji igrač Partizana, ubedljivo. Nije postigao gol, ali asistirao je, uz malo sreće, Menigu, potom je pogodio i prečku, konstantno pokušavao da ugrozi gol rivala, ali i da trgne saigrače, ali nije uspeo. Ipak, poraz ne ide njemu na „ruku“, uradio je šta je do njega. Još jedan dokaz da ne može sam, i da je Partizan u velikom problemu ukoliko ne pronađe način da se još neko pridruži napadaču sa Zelenortskih Ostrva.

Ocena – 7

Izmene

Marko Živković (od 63. mnuta)

Bez učinka za pola sata. Time i bez ocene.

Samed Baždar (od 74. minuta)

Ulazak se poklopio sa totalnim raspadom crno-belih. Bez ocene.

Nikola Terzić (od 81. minuta)

Bez učinka, bez ocene.

Aleksandar Lutovac (od 81. minuta)

Bez učinka, bez ocene.

Kristijan Belić (od 81. minuta)

Bez učinka, bez ocene.

BONUS VIDEO Partizan predstavio novu garnituru dresova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar