Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan nije smeo ovo da dozvoli...

Fudbaleri Partizana poraženi su na Kipru od AEK-a sa 2:1 nakon preokreta u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su poveli golom Meniga u 18. minutu, ali je Anhel Garsija u 34. minutu poravnao rezultat nakon kornera i spretne reakcije.

Beogradski tim je bio bolji rival tokom većeg dela meča, ali je AEK stigao do pobede golom Hrvoja Miličevića ponovo nakon kornera u 70. minutu.

Partizanu je ovo bio drugi poraz zaredom, a na poslednje četiri utakmice ekipa Ilije Stolice nije upisala pobedu.

Bolje u meč su ušli gosti, a Bibars Natho je bio izuzetno motivisan. Oprobao je svoj šut sa distance već u drugom minutu, ali je Kenan Pirić odbranio.

Fuseini Dijabate je po prvi put startovao u dresu Partizana i odmah je pokazao zašto je doveden. Probio je po desnoj strani, uspeo je da pronađe prostor za šut, ali je Pirić odbranio po drugi put.

Već u 18. minutu viđen je i prvi gol, a Partizan je nagrađen za ofanzivnu igru od starta. Natho je proigrao Rikarda Gomeša koji je zaobišao golmana i odložio loptu za Kvinsija Meniga. Krilni napadač je bez problema zatresao mrežu i doveo svoj tim u prednost.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Nije Partizan prestajao da pritiska, pa je Natho ubrzo ponovo pripretio sa distance. AEK je ipak uspeo da se oporavi od napada rivala, dođe do kornera, ali i gola. Nakon centaršuta golman Stevanović je krenuo pa stao, nije se dokopao lopte, Nenad Tomović je skočio i glavom dodao loptu do Garsije, koji je spretnim udarcem smestio loptu u mrežu.

Imao je Partizan do kraja prvih 45 minuta još jednu veliku priliku, ali je nakon prekida Igor Vujačić šutirao glavom preko gola.

Početkom drugog poluvremena Rikardo je dobio loptu u prostor, ali je Pirić pravovremeno reagovao i otklonio opasnost. Najbolju šansu crno-beli su imali u 54. minutu, kada je Filipović centrirao, Gomeš je uspeo da nadvisi defanzivce AEK-a, ali je prečka spasila Kiprane.

Od 62. minuta oba trenera su izvršila izmene, a Omri Altman je kao rezervista AEK-a prvi imao šansu. Tečnu akciju imao je domaćin, Altman je dobio korisnu loptu i iz povoljne situacije gađao iz sve snage gol Stevanovića. Ipak, golman crno-belih je refleksno dobro reagovao i spasao svoj tim.

Međutim, korner je bio koban po crno-bele u 70. minutu. Bila je gužva u kaznenom prostoru Partizana, lopta je najpre preletela sve, ali je Bruno Gama centrirao po zemlji i Miličević je na to sjajno odreagovao i sproveo loptu u mrežu.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

AEK tu nije stao, pokušao je da dođe i do novog gola, ali je Stevanović dobro reagovao i odbranio u 76. minutu. Stolica je pokušao da sa Nikolom Terzićem, Aleksandrom Lutovcem i Kristijanom Belićem promeni stanje na terenu i rezultat, međutim crno-beli nisu uspeli da stvore nijednu ozbiljnu priliku do kraja meča.

Revanš se igra za sedam dana u Beogradu, a Partizan će imati izuzetno težak posao da se domogne plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojoj će pobednik ovog dvomeča igrati sa Dnjiprom.

AEK – Partizan 2:1

(Garsija 34, Miličević 70 – Menig 18)

Stadion: AEK Arena (Larnaka). Sudije: Andris Trejmanis, H. Gudermanis, A. Spasjonikovs.

AEK: Pirić, Rosales, Miličević, Tomović, Garsija (Kipros) – Ojer, Gustavo – Faraž (Mamas), Tričkovski (od 61. Altman), Đurčo (od 61. Bruno Gama) – Olatunči (od 61. Rafa Lopez). Trener: Hose Luis Oltra.

Partizan: Stevanović, Urošević, Saničanin, Vujačić, Filipović (od 63. Živković) – Fejsa, Andrade (od 82. Belić), Natho (od 74. Baždar) – Diabate (od 81. Terzić), Menig (od 81. Lutovac), Rikardo. Trener: Ilija Stolica.

AEK - Partizan 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare