Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ispit za crveno-bele.

Košarkaši Crvene zvezde od 20.30 igraju meč 10. kola Evrolige, a u Beograd dolazi ekipa Olimpije iz Milana.

PROČITAJTE JOŠ...

Izabranici Janisa Sferopulosa, koji nakon devet utakmica imaju skor od tri pobede i šest poraza, susret protiv 15-plasiranog Armanija dočekuju nakon propuštene prilike za epski preokret protiv Olimpijakosa u Evroligi (88:83), te ubedljive partije protiv Mornara u ABA ligi (95:75).

Ovo će ujedno biti i prva utakmica koju će Nikola Mirotić odigrati u Beogradu otkako je letos više meseci bio direktno povezivan sa Partizanom, a potom ipak odlučio da zaduži opremu „manekena“ i zaigra za tim iz „grada mode“.

Takođe, utakmica protiv Olimpije iz Milana biće poseban motiv za Šabaza Nejpira. Amerikanac je doživeo prelom nosa nakon što ga je Tajler Dorsi udario po glavi u uvodnim minutima utakmice protiv Fenerbahčea, zbog čega nije bio u prilici da pomogne saigračima protiv Olimpijakosa, gde je utisak da je njegov izostanak bio jedan od uzroka poraza crveno-belih. Iako još uvek nije izvesno da li će se naći na terenu, ono što jeste sigurno je da bi Nejpir imao itekako veliki motiv protiv svog nekadašnjeg kluba.

Naime, trener Olimpije Etore Mesina je 11. novembra rekao da „Nejpir želi da se vrati u Milano“:

„On nastavlja da šalje poruke preko svojih prijatelja da želi da se vrati“, rekao je Mesina, ali je dobio i oštar odgovor od Nejpira, koji je Mesini poručio da „prestane da laže svoje navijače kako bi popravio svoje probleme“. Interesantno je da Armani od početka sezone ima četiri poraza na gostujućim terenima od isto toliko mečeva.

Evroliga, 10 kolo

Četvrtak

Evroliga, 10. kolo

Četvrtak

Asvel – Bajern 100:101

Makabi Tel Aviv – Barselona 90:92

Panatinaikos – Valensija 90:73

Virtus Bolonja – Fenerbahče 87:79

Real Madrid – Alba 99:75

Petak

18.30 Anadolu Efes – Partizan

20.15 Olimpijakos – Žalgiris

20.30 Baskonija – Monako

20.30 Crvena zvezda – Armani Milano

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare