Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Željko Obradović, trener Partizana, izneo je prve utiske posle poraza crno-belih u Vitoriji od Baskonije rezultatom 88:82.

Bio je izuzetno uzbudljiv meč u Vitoriji, oba tima su imala svojih šansi, ali je Baskonija u završnici bila bolja o zasluženo slavila.

Posle meča se za TV Evrolige obratio trener Partizana, koji je bio kratak i vidno neraspoložen.

„Nismo pali, primili smo neke odlučujuće poene u poslednjim sekundama napada. Moraćemo da imamo više koncentracije, u svakom slučaju čestitam ekipi Baskonije na pobedi“, rekao je Obradović.

PROČITAJTE JOŠ:

Trener Partizana pojavio se i na konferenciji za medije gde je bio opširniji.

„Dobra utakmica, mislim da su male stvari odlučile meč. Tri puta u tranziciji nismo dobro koristili loptu kako treba da postignemo poene, a Baskonija je poentirala na kraju napada četiri puta i to je bila glavna razlika na ovom susretu“, objasnio je popularni Žoc.

Dotakao se i odlične partije Brendona Dejvisa.

„Da, jasno je da je odigrao dobru utakmicu. Pad koncentracije u odbrani kada ekipa nema ili ima jedan faul, ne može da se primi lak koš, ne može da se igra spuštenim rukama. Kažem opet, u nekim situacijama u kontri smo morali da odigramo hladnije glave, da stanemo. Od prvog dana insistiramo na ekstra pasu, to danas nismo imali i pored prilično dobrog broja asistencija (20). Ipak, mislim da imamo kvalitet da to bude još i bolje.“

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i u čemu njegova ekipa mora da bude bolja da bi pobeđivala.

„Odbrana je bila takva da smo imali nula ili jedan faul samo i dopuštali smo lake koševe. Sve ostalo je bilo korektno. Ovo je samo prvi meč, vraćamo se radu.“

Crno-beli u narednom kolu igraju sa Real Madridom u Španiji, a prethodno u nedelju igraju sa Cibonom u ABA ligi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare