Košarkaši Partizana poraženi su u Beogradskoj areni od Real Madrida u 31. kolu Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Crno-belima je „čorbu zabiberio“ Mario Hezonja sa 25 poena, pa se na terenu nije videlo to što je Real oslabljen neigranjem Rudija Fernandeza, Serhija Ljulja i Serhija Rodrigeza.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su imali dinamičnu i zanimljivu utakmicu, bili su u igri do pred kraj treće četvrtine kada je Real napravio seriju 16:0, što je na kraju i presudilo meč.

Miroslav Mića Berić, nekadašnji as crno-belih, kaže da je presudila serija Reala u trećoj deonici.

„Šta da kažem, rekao si sve, u trenucima kad smo bili u igri, imali sve i bili na dva poena, nastala je ta serija 16:0 i posle je bila 21:2. U tim trenucima nismo postojali i dirigent Kampaco je tad uradio ono što najbolje zna i zašto je najbolji plejmejker Evrolige. Na korak je bio čak možda i od tehničke greške jer je krenuo da gestikulira ka sudiji i baš smo pričali da bi sad trebalo njega napasti. To nismo uradili, a njegov četvrti faul bi uzrokovao automatski i njegovo neigranje do poslednja dva, tri minuta. Ovakav rezultat ne bi bio, Real ne bi imao šansu bez njega da napravi ovakvu seriju. Onda je vezao pet poena, četiri asistencije, razigrao je sve, mi smo bili u kontraritmu, a masa igrača kod nas je delovala kao da nisu ručali. Delovalo je kao da Partizan može, na poluvremenu sam bio optimista ako popravimo šut za tri poena, koji je krenuo u jednom trenutku u trećoj četvrtini. Vezali smo tri, ili četiri trojke. Ušli smo u tu seriju, ali onda kad je Real ubacio u petu brzinu, onda je serija krenula. Šta reći osim zaslužena pobeda Reala, koji očito voli da igra protiv Partizana, najviše je napaljen protiv Partizana zbog ove atmosfere. Pre dva dana su igrali u Berlinu neprepoznatljivu utakmicu koju su mogli da izgube. Sad ne znam da li ih ove 22, 23, 24 hiljade navijača napali dodatno, ali čestitke stvarno. Bili su oslabljeni, ali toliki im je roster da te glava zaboli kad kreneš poimence da ih pominješ“, rekao je Berić.

Crno-bele su predvodili Frenk Kaminski sa 19, Džejms Naneli i Kevin Panter sa po 16 poena i Aleksa Avramović koji je dodao 10 poena, a Berić je imao reči kritike na račun kapitena crno-belih koji je ubacio 6 od 17 šuteva iz igre.

„Malo raspoloženih, bekovska linija izuzev Nanelija loša, očajna. Panter je dao 12 poena u trenucima kad je Real poveo 16 razlike. Meni je zasmetalo što je tad kao odjednom opustio ruku i krenuo… Odjednom je hteo da da i 20 pa ne da nikome loptu. Ne volim ja te stvari, da se statistika puni u trenucima kada je već gotovo, ali bolje i to nego da smo izgubili 25 razlike“, kaže Berić.

Kompletnu analizu možete da pogledate u snimku na početku teksta.

BONUS VIDEO: Svi poeni Partizana protiv Real Madrida

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar