Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos kaže da je odbrana bila ključ pobede nad Fenerbahčeom u trećem kolu Evrolige.

Zvezda je pobedila sa 76:57, Džoel Bolomboj je odigrao sjajan meč na oba kraja terena, a Sferopulos ističe upravo onaj defanzivni deo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Meni je najbitnija bila naša odbrana, dozvolili smo im samo 57 poena, a Fener je sjajan napadački tim. Iznudili smo dobrom odbranom 18 izgubljenih. Odbrana je bila ključ pobede, u napadu smo dobro delili loptu i pronalazili prava rešenja, dobro smo čitali protivnika“, rekao je Sferopulos posle utakmice.

Njegovi igrači se još uvek privikavaju jedni na druge, ali veruje da će ekipa napredovati i posle pobeda nad Parizom, Baskonijom i Fenerom.

„I dalje radimo na hemiji. Imamo okosnicu ekipe iz prošle sezone, ali smo dodali neke nove bitne igrače i sada smo u procesu da svi zajedno učimo. I dalje možemo da budemo još bolji i sve dok nastavimo da treniramo i da igramo bićemo bolji i bolji“, uveren je grčki trener.

Na pitanje šta je tajna uspeha u Evroligi ove sezone u napadu i odbrani.

„Prerano je komentarisati za celu sezonu, odigrali smo samo tri utakmice, ali moram da kažem da je sve to zasluga igrača. Radi se o njihovom trudu, a ovo je njihov tim i ovo je timska igra i oni igraju kao tim, to je najbitnije“, kazao je Janis Sferopulos.

BONUS VIDEO: Najbolji momenti meča Fenerbahče – Zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar