Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američki košarkaš Lorenco Braun novi je bek Panatinaikosa, objavio je grčki klub u utorak popodne.

Znalo se odranije da će jedan od najboljih prošlosezonskih igrača Makabija pojačati aktuelnog prvaka Evrope, pošto je taj transfer najavio gazda „zelenih“ Dimitris Janakopulos.

PROČITAJTE JOŠ:

Braun je potpisao trogodišnji ugovor sa atinskim velikanom koji bi naredne sezone mogao da bude još jači i jednako konkurentan za titulu u Evroligi.

Amerikanac je prošle sezone imao 13,2 poena i 6,1 asistenciju po meču u Evroligi gde je bio član drugog najboljeg tima takmičenja.

Lorenco ima 34 godine, rođen je u američkoj državi Ilinoj i do sada je prošao kroz brojne klubove u karijeri.

Pohađao je Karolinu stejt, bio je u Filadelfiji Seventisiksers i pre deset godina je igrao i za njenu filijalu Delaver.

Nakon toga je bio i u Springfild Armoru, Grand Rapids Drajvu, Minesoti Timbervulvs, Finiks Sansima, dok je deo karijere proveo i u Kini.

Posle Toronta i njegove filijale je u sezoni 2019/2020 igrao i za Crvenu zvezdu, gde je bio jedan od najboljih igrača, pa je pojačao Fenerbahče, a onda je po sezonu igrao u Uniksu i Makabiju.

Bio je do sada deo idealnog tima Evrolige i deo drugog najboljeg tima elitnog takmičenja. Bio je nekoliko puta i MVP kola u tom takmičenju, a sa Španijom je 2022. osvojio Evrobasket kao jedan od najboljih igrača. Prošle sezone je sa Makabijem osvojio i titulu u Izraelu.

BONUS VIDEO: Lorenzo Braun (Makabi) – najbolji evroligaški potezi u sezoni 2023/24

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar