Koliko puta od početka sezone se navijačima vratilo u sećanje kada u trenerci CSKA peva Zvezdine pesme. Godinama su navijači znali da bi voleo da obuče dres Zvezde, ali da li će se to zaista i desiti...

I onda se desilo. Miloš Teodosić je pod komandom palicom Duška Ivanovića odradio pripreme i odmah pokazao da izgleda mnogo, mnogo spremnije nego što je iko mogao da nasluti.

Ima 36 godina, ali izgleda spremnije nego ikada. Ima 36 godina, ali deluje kao čudesni slučaj Bendžamina Batona. Kao da stari unazad, kao da proživljava svoje najbolje košarkaške godine kao u periodu dok je nosio dres CSKA.

PROČITAJTE JOŠ

Uostalom, u Zvezdi je ove godine stigao do izjednačenje rekorda po broju asistencija (14) na meču protiv Makabija, a tada je stigao i do jednog od najvećih indeksa korisnosti u karijeri (40). Samo je 25. novembra 2016. godine imao više kada je Baskoniji sasuo 34 poena za indeks 43.

To dovoljno govori u kakvoj se formi nalazi, ali ne oslikava do kraja šta zapravo radi.

To oslikava možda ona asistencija Dejanu Davidovcu kada je Jago dos Santos morao da se uhvati za glavu. Pocepao je odbranu dok je gledao potpuno na drugu stranu.

Dodavanje je postalo hit i van Evrope jer je o njemu pričao i Luka Dončić koji se ujedno poklonio Teodosiću.

To može da oslika i to što je slavio trojke Rokasa Gedraitisa kao svoje, što je skakao zbog poteza Nemanje Nedovića ili što je podizao dvoranu na noge kada bi Džoel Bolomboj zakucao.

To može da pokaže i kako igra pik en rol sa najboljim „šortrol“ igračem u Evroligi Lukom Mitrovićem, ili kako uspeva da promeša defanzivce između blokova.

Ili momenat kad Teodosić postigne trojku, a onda poljubi grb. Jedino je u Zvezdi pronašao tu emociju koja ga je krasila u periodu dok je bio startni plejmejker reprezentacije. Svaki njegov potez je dobro promišljen, a izgleda spremniji nego što je bio za sve vreme u Virtusu, pa možda i u NBA ligi.

Jednostavno deluje da uvek može da izbaci rivala jednim potezom i da pronađe tu dodatnu snagu. Pronašao je vatru koja ga gura da sa Zvezdom stvara velike stvari.

„Često pričamo za Lazića to, sada je i Teo to doneo, navijači čas imaju, čas nemaju zamerke za Tea. Činjenica je da želi da ova sezona ostane upamćena, po meni je spremniji nego u prethodnim sezonama. Kad on gubi loptu na jednom meču i shvata da je izgubio i skoči naglavačke, pa je spasi. Koji je tvoj odgovor da ne uletiš tamo? On to ne radi da bi nekoga fascinirao već je prosto takav, on je napravljen da bude takav. To je nešto što mnogima nedostaje, krivo mi je kad vidim da mladi igrači ne shvataju šta to znači“, rekao je Vladimir Kuzmanović u podkastu „Pick and roll“.

Uz sve to Teodosić igra povređen, sa manjim ili većim problemima, tek ne može da bude potpuno slobodan. I za njega ne postoji opcija da ne zaigra u trenutku kada je Nikola Topić van terena, sada i Nemanja Nedović.

Povreda zadnje lože? Nema veze, ako je mogao Đoković sa tom povredom da osvoji Australijan open, može i Miloš da nastavi da gura svoj crveno-beli san.

BONUS VIDEO Najbolje asistencije Miloša Teodosića protiv Armanija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar