Srbija vs Francuska Foto:MAXIME GRUSS / AFP / Profimedia

Matijas Lesor, bivši košarkaš Partizana i sadašnji član Panatinaikosa, hteo je da utiče na transfer i spreči prelazak Evana Furnijea u Olimpijakos.

Naime, Furnije i Lesor su prijatelji iz reprezentacije Francuske, igrali su zajedno i na Olimpijskim igrama ove godine (osvojili srebro), a nekolio nedelja kasnije iskusni bek je potpisao za Olimpijakos.

Lesor je prošle sezone sa Panatinaikosom osvojio Evroligu, a imao je želju da njegov prijatelj iz reprezentacije ne zaigra za večitog rivala grčkih „zelenih“.

„U junu i julu su kružile informacije da dolazim u Evropu i na treningu reprezentacije Francuske mi je govorio da je tek stigao u Panatinaikos i da ne dolazim u Olimpijakos već da ostanem u NBA. Bilo je jako smešno. Matijas i ja smo sjajni prijatelji i bili smo cimeri na Svetskom prvenstvu 2019. godine pa sam ga odmah obavestio da ću doći u Olimpijakos i da planiram da ga razbijem“, rekao je Furnije.

PROČITAJTE JOŠ:

Lesor na kraju nije sprečio transfer i Furnije je potpisao dvogodišnji ugovor sa Olimpijakosom.

Furnije je imao sjajan doček u Atini, navijači su palili baklje i pevali u njegovo ime, a on je imao lepe reče na konferenciji za medije.

„Moj omiljeni igrač u Evropi tokom odrastanja je bio Papalukas, a moj omiljeni tim Olimpijakos“, istakao je između ostalog Furnije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar