Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Luka Vildoza je evidentno popustio sa formom, svi se pitaju koji je razlog.

Partije Luke Vildoze u poslednje vreme su daleko ispod njegovog nivoa. Svi se pitaju šta se desilo sa MVP decembra u Evroligi i čovekom koji je nosio Crvenu zvezdu ka plej-ofu.

Vildoza se, od oktobra prošle godine kada je stigao, dobrom energijom, kvalitetnom igrom i biranjem pravih rešenja ekspresno nametnuo treneru Dušku Ivanoviću, kao i navijačima Zvezde.

Pročitajte još

Međutim, kako je Fakundo Kampaco počeo da igra u Evroligi, nakon što mu je bilo onemogućeno nastupanju u elitnom takmičenju zbog zabrane Zvezdi oko registrovanja novih igrača, tako se poklopilo i da  se Vildoza ugasio. Nije više onaj čijoj igri su se divili navijači Zvezde, a od kog su strepeli svi protivnici.

Njegove loše partije počele su u Milanu 2. februara, kada je Zvezda u prestonici mode poražena od Armanija 74:68, a Vildoza je imao 11 poena. Taj učinak sam po sebi ne zvuči loše, ali podatak da je Argentinac šutirao trojke 1/5, uz takođe neubedljive procente za dva poena (3/7), sveukupno je rezultiralo indeksom korisnosti pet, onda je to već zabrinjavajuće.

Zvezdin as je nakon toga, protiv Makabija, na momente ličio na „pravog sebe“. Na toj utakmici su crveno-beli dobili „ponos Izraela“ sa 89:86, a Vildoza je ubacio 10 poena, uz indeks korisnosti osam. Podsetio je navijače Zvezde kako može da igra, ali je posle toga nastavio sa lošim partijama, samim tim usledio je i potpuni raspad regionalnog prvaka u Evroligi, pogotovo u drugim poluvremenima.

Luka Vildoza Foto: Pedja Milosavljevic

Porazima od Albe i Bajerna, gde je Vildoza sa 17 indeksnih poena vukao Zvezdu u Minhenu i kao da je nakratko poručio: „Vratio sam se“, uz one krajem januara i početkom februara od Virtusa i Armanija, koštali su ih borbe za plej-of.

Među „delijama“ ponovo se rodila nada za spas evroligaške sezone kada je u Beogradu pregažen Efes, aktuelni šampion Evrope, rezultatom 94:75. Međutim, novi „šamar“ usledio je već protiv Panatinaikosa, gde je Zvezda, kao i protiv Bajerna i Albe, prosula ogromnu prednost, a onda i protiv Barselone, gde je Vildoza imao -1 indeksni poen u porazu svoje ekipe 85:79.

Iako je evroligaška sezona gotovo izgubljena, Vildoza će biti potreban ekipi u plej-ofu ABA lige, uoči kog će Zvezda probati da stigne vodeći Partizan i preuzme vrh tabele, pred pohod na odbranu regionalne titule.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Bolan raskid sa devojkom, šokantna eliminacija Argentine iz kvalifikacija za Mundobasket od Dominikanske republike, verovatno da su uticali na loše partije plejmejkera crveno-belih, jer je na poslednjih sedam evroligaških utakmica samo jednom imao dvocifren indeks.

Premalo od igrača koji je bio MVP decembra i od koga se u taboru crveno-belih očekuje da bude jedan od lidera ekipe, i da rešava utakmice pravim potezima, a ne onima kojima vodi saigrače u poraze.

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

*

Foto: Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

BONUS VIDEO Svađa Vildoze i Mitrovića na klupi Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar