Foto: Nova.rs

Transparent u čast Mustafe Hasanagića.

Navijači Partizana razvili su transparent u čast preminuloj legendi fudbalskog kluba Partizan, Mustafi Hasanagiću.

Pročitajte još

Košarkaši crno-belih u petak dočekuju Albu iz Berlina u devetom kolu Evrolige. Tokom utakmice, na tribini mogao se videti transparent na kom piše „Mustafa Hasanagić“ uz godinu rođenja i smrti (1941-2023).

Hasanagić je rođen aprila 1941. godine u Priboju i zaslužan je za neke od najslavnijih momenata u Partizanovoj istoriji.

Pre svih, bio je asistent kod gola Velibora Vasovića za gol crno-belih protiv Real Madrida u finalu Kupa evropskih šampiona 1966. godine kada je „kraljevski klub“ ipak uspeo da odnese prevagu.

Partizanu je Hasanagić posvetio najveći deo svoje karijere, mada ju je počeo u pribojskom FAP-u. Od 1961. do 1969. bio je član kluba iz Humske u kom je na ukupno 337 utakmica dao 355 golova.

Od toga je na 148 prvenstvenih mečeva bio u postavi crno-belih i postigao je 112 pogodaka. Sa Partizanom je osvojio titule šampiona Jugoslavije 1962, 1963. i 1965. godine.

Hasanagić je bio i reprezentativac Jugoslavije sredinom šezdesetih godina, ali je odigrao samo pet utakmica za nacionalni tim. Preminuo je pre pet dana.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar