Foto: Printscreen X / Sport24

Grčki mediji pišu da su u masovnoj tuči navijača u Berlinu bili i oni iz Srbije, a spekuliše se da je reč o navijačima Crvene zvezde.

Sport24 navodi da je jedan od navijača koji se borio za život srpske nacionalnosti i da se stanje u međuvremenu poboljšalo. Isti medij navodi da je pet osoba pušteno iz bolnice. U noći između subote i nedelje izbila je velika tuča grčkih navijača pred Fajnal-for Evrolige u Berlinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Povređeno je bar 12 osoba, jedna od njih se borila za život, dve su teško povređene i još devet nešto lakše, a posledice su imala i dvojica nemačkih policajaca.

Grčka Gazeta piše da su navijači Olimpijakosa postavili zasedu navijačima Panatinaikosa, pošto se ta dva kluba nalaze na Fajnal-foru.

Pristalice atinskih „zelenih“ nisu očekivale napad, koji je organizovan nakon odgledanog finala grčkog Kupa u fudbalu,  u kom je Panatinaikos pobedio Aris sa 1:0. Slavlje navijača Panatinaikosa nije dugo potrajalo.

Panatinaikos je i u košarci prošao u finale elitnog takmičenja, Olimpijakos nije, pa će prvi igrati za titulu s Real Madridom u nedelju uveče od 20 časova, a drugi pre toga za treće mesto.

Nemački mediji pišu da je bilo incidenata na više lokacija, Bild navodi da je uhapšeno 89 osoba, te da je policija kod metro stanice opkolila bar 70 navijača nakon tuče i da je imala velike probleme da ih smiri.

Nakon što je pristigla i informacija da su i Srbi bili učesnici huliganskog haosa, nezvanično nam je javljeno da to nije bio slučaj. Inače je opšte poznato da su Zvezda i Olimpijakos bratski klubovi i da navijači jednog podržavaju i onaj drugi klub.

Gazeta piše i da su u tuči korišćene i kacige, štangle i bejzbol palice, o čemu piše i Bild ističući da je mnogo takvih predmeta zaplenjeno i da je policiji trebalo previše vremena da bi reagovala i sprečila najteže moguće posledice.

BONUS VIDEO: Jago Dos Santos – najbolji potezi u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare