Filip Petrušev Foto: Stefanos Kyriazis/NurPhoto/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Panajotis Angelopulos, predsednik Olimpijakosa, imao je zanimljivu izjavu nakon povratka Saše Vezenkova u klub iz Pireja.

Vezenkov je pre dve sezone bio MVP Evrolige, zatim se otisnuo u NBA, gde nije dobio ono što je očekivao, pa je iz Sakramenta trejdovan u Toronto, koji ga se odrekao.

Nakon neuspešne NBA epizode, Vezenkov je prihvatio da bude najplaćeniji igrač u Evropi, te je ponovo obukao dres Olimpijakosa.

Mnogi su mislili da povratak Vezenkova znači i transfer Filipa Petruševa, koji je još uvek pod ugovorom sa Olimpijakosom, ali pitanje je koliko će imati prostora i minuta da pokaže ono što zna.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski (krilni) centar se ovog leta dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom, gde je pre dve sezone „oživeo“ karijeru, ali predsednik Olimpijakosa ističe da je roste grčkih crveno-belih zatvoren.

„Roster je zatvoren. Olimpijakos ima jedan od najkompletnijih timova u svojoj istoriji. On je strašno visok. Godina ima 80 utakmica, svi igrači su korisni. Statistički je nemoguće da se izbegnu povrede. Svi će ostati da osvajaju titule sa Olimpijakosom“, rekao je Angelopulos prenosi grčki „SDNA“.

Petrušev je trenutno sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, a nije tajna da je Zvezda već dugo u potrazi za startnom četvorkom.

Iako ova izjava predsednika Olimpijakosa ne znači da Petrušev neće biti pušten ovog leta, stvari za Zvezdu se poprilično komplikuju.

Foto: REUTERS/Ints Kalnins

Angelopulos se nada da će Vezenkov osvajati titule sa Olimpijakosom u narednih pet godina.

„Dijamant za Evropu i zajedno ćemo osvajati titule u ovih pet godina. Sa Sašom smo pričali cele godine. Osećao je našu ljubav. Došao je u kancelariju, razgovarali smo, razumeo je šta osećamo prema njemu. Ispostavilo se da je to bilo putovanje koje on sam nije očekivao, sve je odigralo svoju ulogu“, istakao je Angelopulos.

Takođe, predsednik Olimpijakosa istakao je da je budžet kluba za narednu sezonu veći u odnosu na prošlu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare