Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Rafael Nadal bio je na udaru velikog broja Španaca zbog komentara o Novaku Đokoviću, na kraju je odlučio da se više ne oglašava tim povodom.

Priča o Novaku bila je neizbežna za Nadala, koji nije štedeo Đokovića na početku cele sage sa australijskim vlastima.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je, po dolasku u Melburn, sprečen da uđe na teritoriju Australije, nakon čega su lokalne vlasti saopštile i da bi osvajač devet titula u „zemlji kengura“ mogao da bude deportovan.

Novakov tim advokata je na to uložio žalbu, a dok je čekao presudu, najbolji teniser planete se nalazio u ozloglašenom hotelu Park.

Za to vreme, Nadal je uputio krajnje direktnu poruku na račun Đokovića.

„Svet je dovoljno patio. Da je želeo, bio bi u Australji bez problema. Sam donosi svoje odluke. Svi su slobodni da ih donesu, ali postoje i posledice, zar ne?“, rekao je Nadal, a onda su ga napali čak i Španci na društvenim mrežama.

Sunarodnici su bili ogorčeni smatrajući da je pokazao nekolegijalnost i da nije morao da bude toliko surov prema Novaku.

„Ne ohrabrujem bilo koga. Osećam da svako radi ono što oseća da je dobro za njega, ali postoje pravila. Ako ne želiš vakcinu, imaćeš problema. U tome je stvar. Veliki broj ljudi je umro, mojo sećaj je da je vakcina jedini način da se zaustavi pandemija. Žalim Novaka, na neki način. Ali, u isto vreme, znao je uslove već nekoliko meseci unazad“, dodao je Nadal 6. januara.

Nakon toga, kroz smeh je rekao da bi voleo da Novak ne igra.

„Iz sportskog ugla, više bih voleo da Đoković ne igra ovde (smeh), ali pravda je progovorila i ja poštujem odluku. Skroz je korektna. Bez obzira da li se neko slaže ili ne sa Đokovićem po raznim pitanjima, pravda je rekla svoje i uvek ću biti na strani pravde“, poručio je Nadal u uključenju za španski radio „Onda Sero“ posle odluke o poništenju ukidanja vize.

Kad se Novak vratio u imigracioni pritvor, opet je Rafa poštovao odluku vlasti.

„Jasno je da je Novak Đoković jedan od najboljih igrača u istoriji, bez sumnje. Ali, ne postoji nijedan igač u istoriji koji je važniji od takmičenja. Niko, niti Rodžer, Novak ili ja, niti Bjern Borg, koji je bio neverovatan u svoje vreme. Jedni igrači dolaze, a drugi, novi dolaze. Tenis ide dalje, Australijan open je mnogo važniji od bilo kog igrača“, poručio je Nadal.

Španac je naveo da mu je bilo „svejedno“ da li će Đoković igrati u Melburnu.

Foto: Tanjug-AP Photo/Andy Brownbill

„Ako zaigra konačno biće OK. Ako ne igra, biće to sjajan turnir sa ili bez njega. To je moje mišljenje. Zaista ga poštujem, čak iako se ne slažem sa mnogim stvarima koje je uradio poslednjih nekoliko nedelja“, istakao je Nadal.

Bilo je mnogo negativnih komentara na račun Rafe, posle čega je i sam odustao od ove priče.

„Ne znam, ne znam… umoran sam od te priče. Pre nedelju dana, kada je dobio prvi spor, dali su mu vizu nazad i trenirao je. Rekao sam da je pravda progovorila. Ako sud kaže da je njegova viza validna i može da igra ovde, to je rekao sud, to je nakorektnija stvar, onda zaslužuje da igra. Juče je sud rekao nešto drugo. Nikada neću biti protiv toga šta sud kaže. Druga stvar je kakva su moja lična uverenja i šta lično mislim da je najbolje“, kazao je Nadal.

Za kraj, pričao je o vakcinama i indirektno potkačio Novaka.

„Prošli smo kroz mehure u poslednje dve godine i to su veoma izazovni uslovi. Da su svi vakcinisani, onda bismo unapredili život na turu i najvažnije život van turnira. Naravno uvek ću podržavati bezbednije mere za očuvanje zdravlja i mere koje će spasiti život koji u ovom svetu znači više nego bilo šta“, rekao je Rafael Nadal posle pobede u 2. kolu.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak Đoković bio zatočen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar