Novak Đoković. Filip Krainčanić/Nova.rs

Novak Đoković viđen je u Beogradu dva dana posle dolaska iz Australije i deportacije, a na Bogojavljenje otišao je na liturgiju u crkvu Ružica na Kalemegdanu.

Najbolji teniser sveta vratio se kući nakon što mu je dva puta, na kraju i konačno, poništena viza za boravak u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković tako nije mogao da napadne 10. trofej na Australijan openu i rekordnu, 21. grend slem titulu.

Novak je rešio da naredni period provede u Beogradu, a na Bogojavljenje je otišao na liturgiju do crkve Ružica na Kalemegdanu.

Mnogi građani poželeli su da se fotografišu i prvi reket sveta im je s osmehom izlazio u susret.

Đoković je posle 11 dana agonije deportovan iz Australije, u Beogradu je stigao u ponedeljak, a Federalni sud će u četvrtak saopštiti razlog za ukidanje vize.

Najbolji teniser sveta se brzo nakon odluke o deportaciji oglasio i poručio kako do kraja turnira neće više pričati na tu temu. U međuvremenu su usledili novi problemi, jer su stigle najave da bez vakcine neće moći da igra na Rolan Garosu i Vimbldonu.

„Uzeću malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom. Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Poželeo bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Na kraju, želeo bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, navijačima i mojim sunarodnicima Srbima na stalnoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage“, rekao je Đoković pre nego što je napustio Australiju.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak Đoković bio zatočen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare