Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP / Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal odgovorio je i na pitanje o Novaku Đokoviću posle meča prvog kola na Australijan openu.

Nadal je prethodnih dana bio jedan od ljudi koji su insistirali na tome kako je Đoković trebalo da se vakciniše ako je hteo da igra u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ:

Osim toga, poručivao je i da niko nije veći od turnira kakav je Australijan open, mada je deportacija Đokovića ipak i presedan i skandal kakav do sada nije viđen.

„Ne znam, ne znam… umoran sam od te priče. Pre nedelju dana, kada je dobio prvi spor, dali su mu vizu nazad i trenirao je. Rekao sam da je pravda progovorila. Ako sud kaže da je njegova viza validna i može da igra ovde, to je rekao sud, to je nakorektnija stvar, onda zaslužuje da igra. Juče je sud rekao nešto drugo. Nikada neću biti protiv toga šta sud kaže. Druga stvar je kakva su moja lična uverenja i šta lično mislim da je najbolje“, kazao je Nadal.

Novak je u nedelju deportovan iz Melburna, pa se preko Dubaija vraća u Beograd u ponedeljak oko podneva.

„Idealna situacija u svetu sporta je da su najbolji na terenu i igraju najvažnije događaje, u to nema sumnje. To je bolje za sport. Ako Novak Đoković igra ovde, bolje je za sve. Druga stvar je šta se dogodilo. Kao što sam rekao na početku, ne mogu da pričam nešto drugačije jer je situacija veoma jasna“, dodao je španski igrač.

Napominje da je uvek gajio dobre odnose sa rivalima, a Srbinu je poželeo sve najbolje.

„Ni Novak nije bio izuzetak u tome. Oduvek smo imali sjajan odnos. Iskreno, želim mu sve najbolje. Situacija je bila prilično zbunjujuća. On nije jedini koji je u tome uradio nešto loše. Svakako da ima više odgovornih u ove dve nedelje. I on je jedan od njih. Na ličnom nivou, da, voleo bih da ga vidim kako igra ovde. Da li je to fer ili ne da igra, to je druga tema i ne bih više želeo da pričam o tome“, dodao je Španac.

Podsećamo, on je u svom meču prvog kola pobedio Amerikanca Markosa Džirona u tri seta za sat i 51 minut igre sa 6:1, 6:4 i 6:2.

BONUS VIDEO: Skup podrške Novaku Đokoviću ispred Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare