Foto: Tanjug / AP Photo/Darko Bandic

Organizatori Australijan opena mogli bi da plate sudske troškove Novaka Đokovića za spor koji je izgubio protiv tamošnje vlade, posle kojeg je deportovan iz zemlje.

Najbolji teniser sveta trenutno uživa u Beogradu, a na Bogojavljenje je otišao na liturgiju u crkvu Ružica na Kalemegdanu.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković se vratio kući nakon što mu je poništena viza za boravak u Australiji i sada mu stižu lepe vesti.

Podsetimo, Novak treba da plati sudske troškove u iznosu od oko 500.000 dolara, jer je izgubio spor. U tu sumu uključeni su troškovi advokata koji su zastupali državu, samog suđenja i svih taksi koje su u Novakovo ime podneli njegovi advokati.

Međutim, na pomolu je preokret… Kako piše australijski „Dejli Mejl„, te troškove bi na kraju mogli da plate organizatori Australijan opena.

„Najvažniju stvar ljudi ne znaju, Tenis Australija plaće te troškove, a ne Novak“, rekao je neimenovani izvor tamošnjem „Dejli Mejlu“.

Navodi se i da su organizatori Australijan opena verovatno pristali da snose troškove, jer su se borili da Nole dođe i takmiči se u Melburnu, da bi po sletanju došlo do haosa.

Đoković je posle 11 dana agonije deportovan iz Australije, u Beogradu je stigao u ponedeljak, a Federalni sud će u četvrtak saopštiti razlog za ukidanje vize. Novak tako nije mogao da napadne 10. trofej na Australijan openu i rekordnu, 21. grend slem titulu.

BONUS VIDEO Filip Krajinović za Nova.rs: Odigrao sam jedan od najgorih mečeva u karijeri 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare