Novak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Federalni sud Australije doneo je odluku da se poništi ukidanje vize Novaku Đokoviću, nakon čega se oglasio i Rafael Nadal.

Ipak, najbolji teniser sveta ipak može da bude deportovan, iako je izvojevao veliku pobedu nad vlastima Australije.

Novak je na sudu pobedio Vladu Australije i odluka od ukidanju vize je poništena, a sudija je naredio njegovo momentalno puštanje.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, postoji mogućnost da ministar za imigracionu politiku Aleks Hok iskoristi diskreciono pravo i ipak deportuje Đokovića iako je sud drugačije odlučio.

Posle nastavka opšteg političkog cirkusa u Melburnu, koji nema veze sa sportom, javio se i Rafael Nadal, koji je i prethodnih dana bio kritički nastrojen prema velikom rivalu.

„Iz sportskog ugla, više bih voleo da Đoković ne igra ovde (smeh), ali pravda je progovorila i ja poštujem odluku. Skroz je korektna. Bez obzira da li se neko slaže ili ne sa Đokovićem po raznim pitanjima, pravda je rekla svoje i uvek ću biti na strani pravde“, poručio je Nadal u uključenju za španski radio „Onda Sero“, prenosi „Marka„.

Rasplet se još čeka, vozila policije su svuda oko prostorija u kojoj su Đoković i njegov pravni tim, i postoji mogućnost da opet bude uhapšen u Melburnu i deportovan.

Nada ipak postoji da će moći da igra na Australijan openu i napadne rekordnu, 21. grend slem titulu.

BONUS VIDEO Srđan Đoković o Novaku i njegovom „zarobljeništvu“ u Australiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare