Na internetu se vodi kao hotel, na ulici je njegovo ime prekriveno plastičnim kesama, a među ljudima se govori o njemu kao o "zatvoru". To je mesto u kom je Novak Đoković proveo šest dana.

Foto: Nova.rs

Nova.rs je odlučila da poseti ovu zgradu koja je preko noći u Srbiji postala poznatija od čuvene Sidnejske opere. Australija je pak preko noći (i to bukvalno) postala omražena, jer je najbolji srpski sportista ostao zarobljen.

PROČITAJTE JOŠ

Uhvaćen u neku među zona u „rupu u zakonu“ koja mu je „omogućila“ da večeri provodi u hotelu, koji svi Australijanci zovu pravim zatvorom.

Proveo je ovde šest dana i to je bilo dovoljno da se skrene pažnja na one koji su ovde proveli čitavih devet godina, na one koji ovde odrastaju, na one koji se nalaze na ničijoj zemlji.

Hotel se nalazi u delu grada koji se zove Karlton i koji deluje kao mesto u kom uglavnom žive studenti, uostalom, Univerzitet je veoma blizu.

Iako ne upada u oči kada se pogleda čitav pejzaž čim se približite možete naslutiti da je nešto drugačije.

I primetili biste to i da niste videli kredom svuda ispisane poruke „Ovo je zatvor“, „Nevini ljudi su zarobljeni ovde“.

Pisale su i poruke koje su bile upućene Novaku.

„Devet i više dana Đokovića manje je od devet i više godina okrutne i napravedne neodređene političke kazne izbeglica. Vreme je da idu kući“, stoji pored jednog od ulaza.

PROČITAJTE JOŠ

Oba ulaza su sktriktno čuvana, a postavljeni su ogromni beli panoi, poput školskih tabli na kojima se koriste markeri. Da bi lakše manevrisali njima stavili su čak i velike kante za smeće iza njih.

U jednom trenutku su primetili fotografisanje, pa su dodatno pomerili pano kako se ništa ne bi videlo.

A ova zgrada svakako odudara od ostalih. Naime, na ulicama Melburna đubreta gotovo i da nema, samo ih lišće prekriva. Opuške ne možete da pronađete nigde (delom i zato što su cigarete neverovatno skupe), a ovo je verovatno jedina zgrada koju sam do sada video da se na njoj nalazi paučina.

Kako spolja, tako i unutra sa plafona visi paučina, ruku na srce samo je to i bilo moguće videti. Hrana se dostavlja (da, ona hrana gde su pronađeni crvi nedavno), a oko zgrade niko ne želi da komentariše šta se dešavalo. Očekivano, pojedine prodavnice su privremeno zatvorene zbog održavanja, dok u jednoj tvrde da ne znaju ni za kakve proteste. Na pomen Đokovića su se kao kroz maglu setili toga i poručili da se sve to dogodilo vikendom kada ne rade.

Uostalom, na video snimku možete i sami da se uverite kako izgleda mesto (kako ga drugačije odrediti?) u kom je Novak Đoković bio zatočen pred Australijan open, na kojem ne brani titulu, ne napada 10. trofej u Melburnu i 21. grend slem titulu.

Na prozorima su ostali transparenti i navučene zavese, a na ulazima čuvari… Stvari se nisu pomerile ni za pedalj.

Hotel strave ostaće upamćen kao jedan od simbola Australije i nešto što je definitivno obeležilo 2022. godinu, ne samo u sportskom smislu.

BONUS VIDEO Snimci Novaka Đokovića u avionu i na dolaznom terminalu aerodroma

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram