Novak Đoković i Vjora Čitaku Foto:EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO/Beta / Xinhua/Li Muzi

Velika prašina se podigla oko učešća Novaka Đokovića na Australijan openu, pošto je srpski teniser objavio da putuje u Melburn jer je dobio medicinsko izuzeće za one koji nisu vakcinisani.

PROČITAJTE JOŠ

To je dovelo do lavine negativnih reakcija brojnih medija na Zapadu, a prednjačili su oni u Britaniji koji su sipali otrov na račun ovakve odluke, koja je zasmetala i britanskom teniseru Džejmiju Mariju.

Međutim, nisu se samo oglašavali mediji i ljudi iz teniskog sveta.

Bivša ministarka spoljnih poslova tzv Kosova i nekadašnja ambasadorka u SAD, Vljora Čitaku osetila je potrebu da se oglasi ovim povodom.

Ona je na svom tviter nalogu na vest o Novakom odlasku u Australiju ostavila citat iz knjige „Životinjska farma“ Džordža Orvela.

„Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih“ koja se odnosi na povlašćeni položaj svinja među životinjama u kultnoj satiri britanskog pisca.

Ona je na taj način uporedila Đokovića sa svinjama koje imaju privilegije u odnosu na sve ostale životinje i tako iznela svoje neslaganje sa odlukom kojom je Srbinu dozvoljeno učešće.

Podsetimo, Novak se oglasio ovog utorka i pojasnio da odlazi u Melburn.

„Srećna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da negujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti.

Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooooo ‘22″, napisao je Đoković.

BONUS VIDEO Novak navija u transu, nervira se, samo što nije uleteo na parket

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare