Novak Đoković Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Novak Đoković odlučio je da igra na Australijan openu, a njegova odluka privukla je veliku pažnju. Jedan britanski list se potrudio da činjenicu da je Novak dobio medicinsko izuzeće iskoristi maksimalno.

„Antivakser broj 1 na svetu Novak Đoković leti na Australijan open i igraće tamo, uprkos pravilima zabrane za nevakcinisane igrače, raspalio je bes koristeći rupu u pravilima za medicinsko izuzeće“, samo ovaj naslov je dovoljno jasan sa koliko su emocija mediji u Engleskoj objašnjavali odluku Novaka da krene put Melburna.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj naslov, koji predstavlja pravo remek-delo mržnje, objavio je „Daily mail“,  a privukao je veliku pažnju i među navijačima najboljeg igrača planete.

Pojasnio je ovaj portal da je Novak objavio fotografiju na Instagramu i da je poručio da ide u Melburn. Pojasnili su da je trenirao u Marbelji, iako se povukao sa ATP kupa.

Zatim su pojasnili i kako može da se dobije medicinsko izuzeće, koji se izdaje bez da se zna ime čoveka koji se prijavio za njega.

Istakli su i sledeće.

„Đoković je dobro poznat zbog slobode izbora i pogleda na vakcinu jer je prethodno izjavio svoj skepticizam.

Poznato je da postoji mali broj drugih igrača koji su se uspešno prijavili za ove dozvole i da su već u Australiji, ali prirodno glavni goksu je bio na stvari koja je neprikidan problem.

Kakav doček ga dočekuje nije sigurno, kako od strane javnosti tako i od drugara tenisera. Melburn je najzaključaniji grad u svetu i trenutno vidi veliki uspon Omikron soja koronavirusa“, stoji između ostalog u ovom tekstu, koji je znatno žešći u naslovu, a znatno blaži kada treba da argumentuje svoje stavove.

Zatim su odlučili da objave neke reakcije ljudi iz Australije kako bi dokazali da su svi nezadovoljni zbog ovog „popusta“ Đokoviću.

„Kreg Tajli, ako nešto vredi, ukoliko Đoković bude igrao na Australijan openu ja ću bojkotovati ceo turnir. Neću gledati nijedan minut prenosa. To je protest i mogu to da uradim.“

„Želeo bih da je ova vest o Đokoviću šala. Samo kažem ne“

„Nisam srećan zbog ovog. Razmišljam o bojkotu našeg dolaska.“

„Bolje vam je da je ovo šala nisam prošao kroz lokdaun zbog ovog. ‘Novak Đoković kaže da ima izuzeće od vakcinacije da uđe u Australiju'“

„Kao lokalac morao sam da se vakcinišem da nastavim da radim, da idem u kafiće, da se vratimo u normalu. Svaki radnik i čovek koji je kupio kartu za Australijan open je vakcinisan. Zašto je Novak Đoković izuzetak?“

Foto: Screenshot dailymail.co.uk

BONUS VIDEO Novak Đoković – mali od Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare